Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ: KOΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ



Σε δημοσίευση αποτελεσμάτων των ερευνών τους προχώρησε επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ λέγοντας πως πουθενά δεν θα είμαστε ασφαλείς.

Κορυφαίος επιστήμονας δήλωσε πως: “Ο κόσμος άκουσε αλλά δεν εννόησε. Ο κόσμος άκουσε αλλά δεν ενήργησε αρκετά δυνατά“, καθώς μια Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) δημοσίευσε μια νέα έκθεση που τα Ηνωμένα Έθνη αποκαλεί κόκκινο συναγερμό για την ανθρωπότητα.

Οι επιστήμονες του ΟΗΕ δημοσίευσαν μια έκθεση κλειδί για την κλιματική αλλαγή σήμερα 9 Αυγούστου καθώς μαίνονται πυρκαγιές σε ολόκληρο τον κόσμο όπως στην Ελλάδα όπου τεράστιες περιοχές της χώρες έχουν γίνει στάχτη, για να προειδοποιήσουν ότι ο χρόνος τελειώνει για να σωθεί ο πλανήτης.

«Είναι απλώς εγγυημένο ότι θα χειροτερέψει», δήλωσε η συνυπογράφουσα της έκθεσης Λίντα Μέαρνς, υψηλόβαθμη επιστήμονας για το κλίμα στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας των ΗΠΑ. «Δεν βλέπω καμία περιοχή που να είναι ασφαλής … Πουθενά να τρέξω, πουθενά να κρυφτώ».

Η έκθεση που δημιουργήθηκε από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), παρέχει στους παγκόσμιους ηγέτες τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος από τον άνθρωπο από το 2013, καθώς και τις τελευταίες ανακαλύψεις στην ατμοσφαιρική και ωκεάνια επιστήμη και επιστήμη της γης.  

Περισσότεροι από 200 επιστήμονες εξέτασαν πάνω από 14.000 μελέτες για την παρουσίαση αυτής της έκθεσης. Αυτή η έκθεση είναι το αποκορύφωμα μιας μαραθώνιας πενταετούς αξιολόγησης, που ανανεώνει τις πληροφορίες των επιστημόνων για πιο έγκυρες προβλέψεις για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και συζητά τους φυσικά φαινόμενα και άλλες δυναμικές της Γης που έχουν αντίκτυπο στην αλλαγή του κλίματος. 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas