Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ!!!


Ανυπολόγιστο το οικολογικό και οικονομικό κόστος από τις πυρκαγιές στη Σαρδηνία.
Οι μέλισσες ευθύνονται για το 76 % της γονιμοποίησης των καλλιεργειών της Ευρώπης, με πολύ λίγα είδη να θεωρούνται πιο ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Αυτά τα ανεκτίμητα είδη όμως επλήγησαν σε τεράστιο βαθμό από τις πυρκαγιές του Ιουλίου της Σαρδηνίας, που ρήμαξαν 20.000 εκτάρια (50.000 στρέμματα) και κατέστρεψαν ελαιώνες, δάση, αγροκτήματα και αμπελώνες. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με πολλούς να μην μπορούν ακόμη να επιστρέψουν.

Οι μελισσοκόμοι στο ιταλικό νησί δήλωσαν ότι έχουν πληγεί 500 μελίσσια, που αναλογούν σε 30 εκατομμύρια μέλισσες. Οι περιβαλλοντολόγοι εκτιμούν ότι η ζημιά μπορεί να ανέλθει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η περιφερειακή κυβέρνηση καλείται να εκτιμήσει τη ζημιά προκειμένου να αποζημιώσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Γεωπόνοι και περιβαλλοντολόγοι πιστεύουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 χρόνια για την ανοικοδόμηση των δασικών περιοχών που έχουν καταστραφεί από τη φωτιά. Η περίπτωση της Σαρδηνίας είναι άλλο ένα τραγικό κομμάτι του παζλ των πυρκαγιών που σαρώνουν τη νότια Ευρώπη τις τελευταίες μέρες εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, κυρίως σε Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, Αλβανία, Κροατία και Ρουμανία.

Συντάκτης: Μάριος Πολάκης

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas