Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΡΟΠΟΛΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Πρόπολη είναι μια κολλώδης ουσία από ρητίνες και βάλσαμα που συλλέγουν οι μέλισσες από τους φλοιούς των δέντρων και τους οφθαλμούς των φυτών, τις αναμειγνύουν με μέλι και κερί, τις εμπλουτίζουν με ένζυμα και ιχνοστοιχεία και τις χρησιμοποιούν για προστασία της κυψέλης από ζώα, έντομα και μικροοργανισμούς. Με αυτόν τον τρόπο  στεγανοποιούν  και ν απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης από τα μικρόβια.

Ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που μας έχει χαρίσει η φύση για τη θωράκιση του οργανισμού, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων είναι η πρόπολη. Η πρόπολη είναι το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό.

Ο Ιπποκράτης με αυτήν θεράπευε πληγές, εγκαύματα, τραύματα και διάφορες μολύνσεις, τοξικούς  μύκητες, παράσιτα, βακτήρια, αλλεργίες και πολλές άλλες παθήσεις.

Στην πρόπολη οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ως σήμερα πάνω από 300 χημικές ενώσεις, κυρίως βιοφλαβονοειδή (πάνω από 30), πτητικές ουσίες, ρητίνες (50%), βάλσαμο, κερί (30%), {γύρι (5%) πρωτεΐνες, ελεύθερα αμινοξέα)}, οργανικές ουσίες, αιθέρια έλαια (10%),  ενώ περιέχει πλούσια στοιχεία, όπως αρωματικές ουσίες, σάκχαρα, τερπένεια, αλειφατικά οξέα και εστέρες, ανόργανες ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα συστατικά.




Τι κάνει την πρόπολη τόσο ξεχωριστή;

Η πρόπολη είναι ένας πραγματικός θησαυρός που χρησιμοποιείται για προληπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, είτε ως αυτούσιο σκεύασμα, είτε ως συστατικό άλλων σκευασμάτων, χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες που διαθέτει.


Αναλυτικά διαθέτει τις εξής ιδιότητες – δράσεις:


1) Αντιφλεγμονώδης δράση:Παυσίπονο, Μολύνσεις από τοξίνες, χημικές ουσίες.

2) Αντισηπτική δράση: Aποτρέπει τις μολύνσεις

3) Αντιμυκητιακές ιδιότητες: Καταστρέφει τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν γίνει ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά,μύκητες,παράσιτα, στο δέρμα και βλεννογόνους

4) Αντιοξειδωτική δράση: Η πρόπολη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και τη δομή του DNA προκαλώντας κυτταρικό θάνατο, γήρανση και καρκινογένεση. Η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης είναι πολύ μεγαλύτερη από της βιταμίνης Ε. Ακόμη, η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης χάρη στα φλαβονοειδή δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.Επίσης,προστατεύει τη βιταμίνη C (αντισκορβουτική) από οξείδωση.

5) Αντικαρκινική δράση: Δρα ενάντια στη δημιουργία καρκινικών κυττάρων. Η κλινική του Δρ Οσάμου Μιζουκάμι, στο Τόκιο, επί  35 χρόνια κουράρει ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο χρησιμοποιώντας την πρόπολη, ως συμπληρωματική αγωγή, με εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα ζωής των ασθενών, την παράταση του χρόνου επιβίωσης έως και την πλήρη ίαση. Θεωρείται ότι η αντικαρκινική δράση της πρόπολης είναι τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική.

6) Ανοσοποιητική δράση: Ενισχύει το γενικό ανοσοποιητικό σύστημα.

7) Αντιβακτηριακή δράση:Εναντον σταφυλόκοκκων και στρεπτόκοκκων.

8) Αντι-ιικές ιδιότητες: Η δράση της πρόπολης κατά των ιών είναι επίσης πολύ σημαντική, και τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι κυρίως υπεύθυνα για την ιδιότητά της αυτή. Έχει μελετηθεί η δράση της κατά των ιών του τύπου έρπη, και των αδενο-ιών. Άλλα συστατικά, όπως οι εστέρες και το καφεϊκό οξύ εμπλέκονται στη δράση της πρόπολης ενάντια στους ιούς. Τέλος η πρόπολη δρα προφυλακτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπη ζωστήρα.

9) Αναγεννητική ιστολογική δράση- Επουλωτικές:Τραυμάτων,αποκατάσταση τραυματισμένων ιστών,βλάβες από ακτινοβολία.

10) Καλμάρισμα αλλεργιών:Μαζί με την γύρη βοηθάει στην υποχώρηση της αλλεργίας και στη σταδιακή ανοσοποίηση.

11) Είναι αποτελεσματική εναντίον του βακίλου της φυματίωσης και εναντίον ανθεκτικών μυκήτων,όπως η Candida χωρίς να επηρεάζει τη χλωρίδα του στομάχου.


Εφαρμογές στην Ιατρική


1)Γαστρεντερολογία:Χρησιμοποιείται στη θεραπεία έλκους στομάχου και για λοιμώξεις εντέρων και γαστρίτιδες, διάρροια.

2)Οδοντιατρική: Θεραπεία ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας, παθήσεις βλεννογόνου του στόματος και στοματικές άφθες.

3)Δερματολογία: Για εκζέματα, τριχοφάγο, αλωπεκίαση, έρπητες (4-6 ώρες καταστρέφει τον έρπη), κρυοπαγήματα, ραγάδες, εγκαύματα.

4)Ωτορινολαρυγγολογία: Ιγμορίτιδα, ρινίτιδα, ωτίτιδα, φλεγμονές φάρυγγα, λάρυγγα, τραχείας, στοματίτιδα, χρόνια φαρυγγίτιδα,κακοσμία στόματος .

5)Λοιπές εφαρμογές: Λεμφοκυττάρωση, βρογχικό άσθμα, γρίπη, κρυολογήματα, αρτηριοσκλήρωση, οστεοπόρωση, αρθριτικά, ιδιότητες αγγειοδιασταλτικές, με καλή λειτουργία των τριχοειδών αγγείων του αίματος.



ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΠΟΣΙΜΟ)


Κατά γενικό κανόνα μετά 5-6 ημέρες χρήσης παρατηρούνται οι πρώτες βελτιώσεις στην υγεία.

Ο τρόπος λήψης που βοηθάει όλες τις καταστάσεις που προαναφέραμε είναι:

20-30 σταγόνες διαλύματος ανακατεμένο με μισό ποτήρι νερό ή γάλα, ή οποιοδήποτε ρόφημα (χλιαρό), μισή ώρα προ του φαγητού, μέχρι τρεις φορές (3) ημερησίως και συνήθως για ένα μήνα (20Χ3 έως 30Χ3).

Αν έχουμε πρόβλημα λαιμού 2-3 ημέρες 20-30 σταγόνες 2-3 φορές την ημέρα.

Για πρόληψη όλον τον χρόνο μπορούμε κάθε 2 μήνες για 10 ημέρες για αν ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας που είναι το Α και Ω στην αντιμετώπιση όλων των ασθενειών.

Πίνουμε 10 σταγόνες την πρώτη εβδομάδα (Σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό-ρόφημα-γάλα), μια ώρα πρo φαγητού.Την δεύτερη εβδομάδα 20-30 σταγόνες. Μια (1) φορά την ημέρα.

Εναλλακτικά μπορούμε να υπολογίσουμε τη δοσολογία σταγόνων με βάση τα  κιλά μας.Δηλ, Αν κάποιος είναι 60 κιλά οι σταγόνες που θα πρέπει να λάβει είναι 60/3= 20    (1/3)


ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ (ΠΟΣΙΜΟ)


Αν αρρωστήσουν δίνουμε 5-10 σταγόνες διαλύματος ανακατεμένο με μισό ποτήρι νερό ή γάλα, ή οποιοδήποτε ρόφημα (χλιαρό), μισή ώρα προ του φαγητού, μέχρι τρεις φορές (3) ημερησίως και για 14 ημέρες (5Χ3 έως 10Χ3).

Για πρόληψη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού κάθε 2 μήνες 5-10 σταγόνες για 14 ημέρες. Μια (1) φορά την ημέρα (5Χ1) έως (10Χ1).

Στα παιδιά που δεν τους αρέσει η γεύση προσθέτουμε τις σταγόνες σε μέλι.

Η πρόπολη είναι ασφαλής σε παιδιά, εφόσον δεν υπάρχει αλλεργία στις μέλισσες και στα προϊόντα τους. Έχει θέση τόσο στην πρόληψη ιογενών λοιμώξεων όσο και στην αντιμετώπισή τους.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ


Επάλειψη μιας (1) σταγόνας στο πάσχον σημείο (πληγή, άφτη, έρπη, έγκαυμα, παρανυχίδα) 2-3 φορές ημερησίως. Το διάλυμα λόγω αλκοόλ, προκαλεί προσωρινά κάψιμο αλλά σύντομα η ευεργετική δράση της πρόπολης ανακουφίζει.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διάλυμα να μην έρθει σε επαφή με τα ρούχα γιατί βάφει.

Το διάλυμα αντέχει έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.


Αλληλεπιδράσεις-Αντενδείξεις


Η μόνη αντένδειξη είναι η αλλεργία (Τσίμπημα μελισσών).

Η πρόπολη δεν έχει γνωστές αλληλεπιδράσεις, ωστόσο συνιστάται να μη λαμβάνονται σκευάσματα πρόπολης σε περίπτωση αλλεργίας σε προϊόντα της μέλισσας.

Σε αντίθεση με τα γνωστά αντιβιοτικά, (τεραμυκίνη – πενικιλίνη – στρεπτομυκίνη), η πρόπολη δεν έχει παρενέργειες. Δεν προσβάλει την χλωρίδα του εντέρου και αποβάλλεται από τον οργανισμό, χωρίς να βλάπτει τα νεφρά και το συκώτι. Κατά γενικό κανόνα μετά 5-6 ημέρες χρήσης παρατηρούνται οι πρώτες βελτιώσεις στην υγεία, όπως ελαστικότητα στην επιδερμίδα, τόνωση του οργανισμού, καλυτέρευση του ύπνου και της όρεξης.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η πρόπολη είναι η ασπίδα για όλες τις ασθένειες.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas