Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


 

Θέμα:

 Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – 

 Προσαρμογή Γενετικού Υλικού»

 

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Αναστάσιος Ποντίκης, Πρόεδρος ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

ΜΕΛΗ:

Φανή Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Διευθύντρια  

Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Ειρήνη Ψαχούλια, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Δημήτριος Νικολάου, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

Λεωνίδας Χαριστός, Εντεταλμένος Ερευνητής, Τμήμα Μελισσοκομίας,

ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

 

Συνεδρίες

 Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 / 11.00-13.00

Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα  Μελισσοσμηνών - Προσαρμογή Γενετικού Υλικού

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 / 16.00-17.00

Στρογγυλή Τράπεζα: «Οι Περιφέρειες Μιλούν - Προώθηση Μελισσοκομικών Προϊόντων - Τρόποι και Δυνατότητες»

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 / 17.00-19.00

 Πρακτικά Μελισσοκομικά Θέματα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 / 11.00-13.00

Ποιότητα και Αξία Προϊόντων Μέλισσας- Διατροφή και Υγεία

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

3 & 4 Δεκεμβρίου 2022

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (10.30-13.15)

Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα  Μελισσοσμηνών  

Προσαρμογή Γενετικού Υλικού

Προεδρείο: Φ. Χατζήνα

 

10.00 - 10.15  Προσέλευση

10.15 - 10.45  Επίσημοι Χαιρετισμοί

11.00 - 11.20  Κλιματική Αλλαγή

Κ. Τολίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

11.20 - 12.00 Επιπτώσεις Κλιματικής Αλλαγής στη Μελισσοκομία ανά τον Κόσμο

Etienn Bruneau, Cari, President of Technology and Quality Commission of APIMONDIA (διαδικτυακά)

12.00 - 12.10 Συζήτηση

12.00 - 12.20 Η Διάρθρωση και οι Ανάγκες της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα – Δράσεις του ΥΠΑΑΤ για τη Στήριξη του Κλάδου

Μ. Τζιτζινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

12.20 - 12.30 Συζήτηση

12.30 – 12.45 Η Μαζική Επιλογή και Βελτίωση ως Μέσο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Γ. Γκόρας, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

12.45 – 13.00 Προσαρμογή Μελισσοσμηνών, Μεθοδολογία Γενετικής Βελτίωσης.

Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής

Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

13.00 - 13.15 Συζήτηση

13.15 -16.00  Διάλειμμα

16.00 - 17.00 Στρογγυλή Τράπεζα:

                     «Οι Περιφέρειες Μιλούν - Προώθηση Μελισσοκομικών Προϊόντων - Τρόποι και Δυνατότητες»

                      Συντονιστής: Α. Ποντίκης 

  

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (17.00-19.00)

 Πρακτικά Μελισσοκομικά Θέματα

Προεδρείο: Α. Ποντίκης

 17.00 - 17.20 Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία του Μελισσοκόμου

Κ. Ντούνας, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Γρεβενών, Μέλος ΔΣ Ο.Μ.Σ.Ε

17.20 - 17.30  Συζήτηση

17.30 - 17.50 Παραγωγή και Διακίνηση Μελιού στην Ευρώπη Μέσα από Αριθμούς. Ο Ρόλος της Ελλάδας

Δ. Νικολάου, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

17.50 - 18.00  Συζήτηση

18.00 - 18.20 Απώλειες των Μελισσοσμηνών στη Διάρκεια των Τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον Κόσμο

Λ. Χαριστός, Εντεταλμένος Ερευνητής, Τμήμα Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

18.20 - 18.30  Συζήτηση

18.30- 19.00   Ελεύθερη Συζήτηση (ολιγόλεπτες τοποθετήσεις)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (11.00- 13.00)

Ποιότητα και Αξία Προϊόντων Μέλισσας - Διατροφή και Υγεία

Προεδρείο: Ι. Χήνου, Κ. Ντούνας

 

11.00 - 11.20  Μύθοι και Αλήθειες για το Βασιλικό Πολτό στην Ελλάδα.Ποιότητα-  Βιολογικές Δράσεις - Κλινικές Μελέτες

 Ι. Χήνου, Καθηγήτρια - Διευθύντρια  Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων,

                        Φαρμακευτικού Τμήματος ΕΚΠΑ

11.20 - 11.30  Συζήτηση

11.30 - 11.50  Πρόπολις, Προ της Πόλης κι όχι Μόνον. Πρόπολις Φυσική Ασπίδα!

Π. Κασαρτζιάν Φαρμακοποιός, Χημικός Φαρμάκων, Ειδ. Σύμβουλος ΕΚΕΜ,Διευθύνων Σύμβουλος PharmaQ

11.50 - 12.00 Συζήτηση

12.00 - 12.20  Η Υπεραξία των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Διατροφή – Μέλι Ενάντια Ζάχαρης.

Π. Κεμάλης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Βsc, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΚΕΜ, Ιδρυτής της Ομάδας Διαιτολόγων "Τροφή για...Θρέψη".

12.20 - 12.30  Συζήτηση

12.30 - 12.50  Ο Γόνος των Μελισσών ως Τροφή του Ανθρώπου 

Γ. Μαυροφρύδης, Αρχαιολόγος,Θ. Πετανίδου, Καθηγήτρια Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

12.50 - 13.00  Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

afisa13synedrio-final

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas