Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ


Οι μέλισσες  ευθύνονται για το 76 % της επικονίασης των φυτών της Ευρώπης και είναι ζωτικής σημασίας και για την ανθρώπινη επιβίωση. H καταστροφή των δασών – και η πηγή τροφής των μελισσών – σημαίνει ότι αναγκάζονται να ψάξουν αλλού. Η απροσδόκητη μετανάστευση των μελισσών από περιοχές σοβαρών δασικών πυρκαγιών σε νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται. Πως Μπορούμε να Βοηθήσουμε τις Μέλισσες που Μεταναστεύουν Λόγω των Πυρκαγιών;

Σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσετε μια μέλισσα, μείγμα ζάχαρης και νερού βοηθά στην αναβίωση των κουρασμένων και εξαντλημένων μελισσών. Για να δημιουργήσετε αυτό το ενεργειακό ποτό αναμειγνύετε δύο κουταλιές της σούπας λευκή, κοκκοποιημένη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα ζάχαρης/νερού σε ένα πιάτο ή κουτάλι και ταίστε την.

Νερό

Γεμίστε ένα ρηχό μπολ με καθαρό νερό και τοποθετήστε μέσα βότσαλα και πέτρες έτσι ώστε να βγαίνουν την επιφάνεια του νερού. Οι μέλισσες θα προσγειωθούν στις πέτρες και τα βότσαλα για να πιούνε νερό. Προσοχή χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε πέτρες η κλαράκια έτσι ώστε οι μέλισσες να μην πνίγονται ότan το νερό δεν φτάνει μέχρι την κορυφή του δοχείου.

Άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε κουβά με νερό και να τοποθετήσετε ένα σφουγγάρι που επιπλέει.

 

Καλοσώρισε στον κήπο ή στο μπαλκόνι σου τις μέλισσες

Φυτεύοντας πολλά και διαφορετικά είδη λουλουδιών που ανθίζουν διαφορετικές εποχές το καθένα και είναι κατάλληλα για μέλισσες πλούσια σε γύρη και νέκταρ βοηθάτε τις μέλισσες να επωφεληθούν από αυτό το περιβάλλον. Κύρια πηγή πρωτεΐνης των μελισσων είναι η γύρη. Μια αποικία συλλέγει 10-26 κιλά γύρη ανά το χρόνο. Οι μέλισσες χρειάζονται διάφορα είδη γύρης για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε αμινοξέα. Οι μονοκαλλιέργειες σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι βοηθητικές. Οι μέλισσες πρέπει να καταναλώνουν δέκα αμινοξέα που θεωρούνται απαραίτητα για τη διατροφή τους . Οι απαιτήσεις αμινοξέων είναι οι υψηλότερες για την λευκίνη, την ισολευκίνη και την βαλίνη. Μια εργάτρια μέλισσα καταναλώνει 3.4–4.3 mg γύρης την ημέρα.

Με την καλλιέργεια μιας ποικιλίας ανθοφόρων φυτών στον κήπο σας, μπορείτε να παρέχετε έναν πλούτο νέκταρ και γύρης για ένα ευρύ φάσμα μελισσών.Δεν χρειάζεστε πολύ χώρο για να καλλιεργήσετε φυτά φιλικά προς τις μέλισσες, κήποι μπορούν να δημιουργηθούν σε αυλές, αλλά και σε μπαλκόνια  σε γλάστρες και ζαρντινιέρες. Κατά προτίμηση, τα φυτά αυτά θα πρέπει να προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες ώστε να μην περιέχουν φυτοφάρμακα που απειλούν τις μέλισσες. Προτιμήστε παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες αντί για τα υβρίδια.

Κατάλληλα φυτά


Δέντρα: Αμυγδαλιά, βερικοκιά, δαμασκηνιά, κορομηλιά, ροδακινιά, κερασιά, μηλιά, πορτοκαλιά, χαρουπιά φουντουκιά, κουτσουπιά, πεύκο, έλατο, ευκάλυπτος,Φραγκοστάφυλο

Θάμνοι: Θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, θρούμπι, φασκόμηλο, καλέντουλα, βρούβα, κουμαριά, σινάπι, ρείκι, γαϊδουράγκαθο, μέντα, δάφνη,Τριφύλλι

Λουλούδια:
Λεβάντα,βασιλικός, μαργαρίτες.Ηλιοτρόπια, Αγιόκλημα,Καλλιστήμονας και η Τριανταφυλλιά

Αν θέλεις να προστατεύσεις τις μέλισσες, φύτεψε κατάλληλα φυτά, πες όχι στα φυτοφάρμακα και δημιούργησε ένα ξενοδοχείο εντόμων. 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas