Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΠΩΣ Η ΖΑΧΑΡΗ ΘΡΕΦΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!!



Τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν κατά 10-12 φορές περισσότερο το ποσοστό ζάχαρης σε σχέση με τα υγιή κύτταρα.
 Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων είναι ένα από τα πιο ακριβή εργαλεία για τη μέτρηση της ανάπτυξης του καρκίνου.
Το 1931 ο νομπελίστας Γερμανός στον τομέα της ιατρικής Otto Warburg, ανέπτυξε μια υπόθεση ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν διαφορετικό μεταβολισμό της ενέργειας σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα.
 Οι κακοήθεις όγκοι, σύμφωνα με τον Warburg, παρουσιάζουν αυξημένη γλυκόλυση σε αντίθεση με τα υγιή ανθρώπινα κύτταρα.

Πώς η Ζάχαρη Παράγει Καρκινικά Κύτταρα


 Το 2013-2014 η Εφημερίδα της Κλινικής Διερεύνησης δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης in vitro που ανέλυε τα αποτελέσματα της αυξημένης πρόσληψης σακχάρων και την ογκογένεση (δημιουργία καρκίνου).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη πρόσληψη γλυκόζης είχε άμεση και θετική συσχέτιση με τις πρώιμες φάσεις της παραγωγής καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, μια μελέτη του 1985 για τη ζάχαρη βρέθηκε ότι οι ασθενείς με υψηλή πρόσληψη ζάχαρης παρουσίαζαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.


 Ένας από τους κρίσιμους μηχανισμούς μέσω του οποίου η ζάχαρη προωθεί την εμφάνιση καρκίνου είναι μέσω μιτοχονδριακής δυσλειτουργίας.
Η ζάχαρη μεταβολίζεται πολύ διαφορετικά σε σχέση με το λίπος, η οποία παράγει ελεύθερες ρίζες.

 Όταν οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα μιτοχόνδρια του κυττάρου, το πυρηνικό DNA, και η κυτταρική μεμβράνη επηρεάζονται επίσης, οδηγώντας σε ανεπάρκεια πρωτεΐνης.

 Ο καρκίνος ουσιαστικά προκαλείται από την αντιγραφή των γενετικά μεταλλαγμένων κυττάρων. Η μίτωση είναι ο τρόπος με τον οποίο τα κύτταρα διαιρούνται και προωθείται η ανάπτυξη των ιστών. Όταν η διαδικασία της απόπτωσης (κυτταρικός θάνατος) αρχίζει να καταρρέει, ο καρκίνος εμφανίζεται.

 Η παχυσαρκία και η χρόνια υπερκατανάλωση τροφής είχαν επίσης θετική συσχέτιση και αιτιώδη συνάφεια με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Σύμφωνα με την Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία, η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών, όπως στις ορμόνες του φύλου ή στην ινσουλίνη, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου ή της μήτρας.


Η μελέτη λαμβάνει υπόψη τη διαφορά μεταξύ της ραφιναρισμένης ζάχαρης και των φυσικών σακχάρων. Στα ραφιναρισμένα σάκχαρα περιλαμβάνονται η επιτραπέζια ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, που απορροφούνται από το σώμα κατά την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, αναψυκτικών και ψημένων επιδόρπιων, δηλαδή όσων αναγράφουν με προσθήκη ζάχαρης.

 Τα σάκχαρα που δημιουργούνται κατά φυσικό τρόπο σε φρούτα θεωρούνται λιγότερο επιβλαβής, ανεξάρτητα από το γλυκαιμικό δείκτη τους.

 Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006, έδειξε ότι η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης και τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη συνδέθηκαν με μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος, και μια διαφορετική μελέτη έδειξε παρόμοια αποτελέσματα για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

 Ο Δρ Tony Jimenez υποθέτει ότι τα σάκχαρα από βιολογική παραγωγή δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα ραφιναρισμένα σάκχαρα επειδή τα ανθρώπινα κύτταρα απορροφούν αριστερόστροφα σωματίδια, που παρουσιάζονται σε φρούτα και λαχανικά, ενώ τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να απορροφήσουν μονάχα δεξιόστροφα σωματίδια, τα οποία προέρχονται από επεξεργασμένη ζάχαρη.

 Τι Πρέπει Να Κάνετε


Η ζάχαρη συσχετίζεται με μια πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η ακινησία, τα αυξημένα τριγλυκερίδια και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Το να κόψετε τα επεξεργασμένα σάκχαρα από τη σόδα μέχρι και τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι μια καλή αρχή για να μειώσετε το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των κυττάρων, καθώς και την εμφάνιση των παραπάνω διαταραχών.

Καταναλώστε καθημερινά τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών. Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες, σίδηρο και πρωτεΐνες στη διατροφή σας.
Μην πίνετε χυμούς φρούτων που έχουν πρόσθετη ζάχαρη, και χρησιμοποιείτε φυσικές γλυκαντικές ουσίες όπως το μέλι ή η στέβια.
Αποφύγετε υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού και τη γενετικός τροποποιημένη ζάχαρη ή αντικατάστατες ζάχαρης όπως η ασπαρτάμη. Ερευνήστε για την ορθή λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που θα μπορούσε να σας βοηθήσει κατά των καρκινικών κυττάρων.

 Dr. Λ. Γερακούλιας M.D. [E.H.]

 


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas