Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ



Κηρήθρα σε σχήμα καρδιάς

Αν αναζητά κανείς αποδεικτικό στοιχείο για το ότι οι μέλισσες είναι καλλιτέχνες δεν έχει παρά να προσέξει αυτή την απίστευτη φωτογραφία που ανάρτησε το «The National Trus»t της Βρετανίας.

Αφημένες να δημιουργήσουν ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό τετράγωνου πλαισίου στην κυψέλη τους, οι μέλισσες στο Bodiam Castle του Robertsbridge εντυπωσίασαν: δημιούργησαν μέσα στην κυψέλη τους μια κηρήθρα σε σχήμα καρδιάς!

Aυτό  που παραξενεύει μιας και οι μελισσοκόμοι συνηθίζουν να τοποθετούν τετράγωνα πλαίσια μέσα στις κυψέλες και οι μέλισσες εναποθέτουν μέλι απευθείας πάνω στα πλαίσια αυτά τα οποία εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν όταν έρθει η ώρα του τρύγου.
Παρόλα αυτά, η φωτογραφία από το Bodiam Castle είναι εντυπωσιακή, γιατί η καρδιόσχημη κηρήθρα σχηματίστηκε μέσα στο ξύλινο πλαίσιο μιας κυψέλης. Ο μελισσοκόμος gregthegregest2 ανέφερε στο Reddit ότι κηρήθρες σε διάφορα σχήματα είναι κάτι σύνηθες αν υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των πλαισίων και του ταβανιού των κυψελών. Τα σχήματα είναι υπέροχα, αλλά και πονοκέφαλος για τους μελισσοκόμους οι οποίοι για να τρυγήσουν πρέπει να αφαιρέσουν το επιπλέον τμήμα της κηρήθρας για να ελευθερώσουν τα πλαίσια που είναι από κάτω.

Πάντως, είναι γνωστές οι «καλλιτεχνικές» δεξιοτεχνίες των μελισσών.

Ακόμη και καλλιτέχνες επωφελούνται από τις δεξιότητές τους, δουλεύοντας με μέλισσες για να δημιουργήσουν καλλιτεχνήματα, από γλυπτά μέχρι κεντήματα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas