Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ!!!

Αναπτύχθηκε το πρώτο εμβόλιο ειδικά για τις μέλισσες, που είναι από τους πιο σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας για την ανθρωπότητα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε τη χρήση του πρώτου εμβολίου στον κόσμο για τις μέλισσες.

«Είναι σαν μαγεία», δήλωσε η Ανέτ Κλάιζετ, διευθύνουσα σύμβουλος της Dalan Animal Health, η οποία συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια για την ανάπτυξη του εμβολίου. «Εμβολιάζεις τη βασίλισσα και αυτή το μεταδίδει στα εκατομμύρια των απογόνων που αποτελούν την αποικία» τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CBS News.

Αυτά που αναφέρουν για να δικαιολογήσουν τον εμβολιασμό είναι ότι: Οι μέλισσες επικονιάζουν το ένα τρίτο των τροφίμων που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ – απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή καλλιεργειών αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Εντούτοις, οι αποικίες μελισσών καταρρέουν λόγω ασθενειών, παρασίτων, φυτοφαρμάκων, ακόμα και λόγω των ξηρασιών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, οι οποίες στεγνώνουν το νερό και τα λουλούδια που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

«Απλώς αποδεκατίζονται», δήλωσε ο Μπράιαν Άσερστ, μελισσοκόμος τέταρτης γενιάς που διευθύνει την Ashurst Bee Company στην Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνια. Η εταιρεία του Ashurst επιβλέπει περίπου 27.000 αποικίες μελισσών, οι οποίες αποτελούν μέρος της μεγαλύτερης επικονίασης στον πλανήτη. Άλλωστε, η Καλιφόρνια παράγει πάνω από το 80% των αμυγδάλων παγκοσμίως και κάθε άνθος επικονιάζεται από μια μέλισσα.

Ο Μπράιαν Άσερστ δήλωσε ότι το νέο εμβόλιο δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα που σκοτώνουν τις μέλισσες, αλλά είναι αισιόδοξος και είναι πρόθυμος να το δοκιμάσει στις μέλισσες του. «Νομίζω ότι επειδή όλοι ψάχνουμε απαντήσεις για πράγματα, είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε πράγματα» είπε ο ίδιος.

Η έκπληξη των επιστημόνων για το ανοσοποιητικό σύστημα στις μέλισσες


Σε αντίθεση με τους ανθρώπους και τα ζώα, τα έντομα δεν δημιουργούν αντισώματα, οπότε οι επιστήμονες θεωρούν εδώ και καιρό ότι τα εμβόλια δεν θα λειτουργήσουν. Ανακάλυψαν, όμως, στο εργαστήριο ότι οι μέλισσες έχουν ένα πρωτόγονο ανοσοποιητικό σύστημα και ότι η έκθεση μιας βασίλισσας μέλισσας σε κάποια από τα νεκρά βακτήρια μέσω της τροφής της δημιούργησε ανοσία στην κυψέλη.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες δεν έχουν παρατηρήσει παρενέργειες ή επιπτώσεις σε τρόφιμα όπως το μέλι. Δηλώνουν ότι ελπίζουν ότι η ανακάλυψη θα ανοίξει το δρόμο για άλλα εμβόλια για τον έλεγχο όλων των ειδών των επιβλαβών ιών και παρασίτων.

Ο Γιοργκ Μάγιερ, πιστοποιημένος μελισσοκόμος και καθηγητής ζωολογικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, δήλωσε ότι προσπαθεί συνεχώς να βρει τρόπους να μειώσει τις απώλειες των μελισσών. Επιθεωρεί διαρκώς τις δικές του κυψέλες για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ασθενειών όπως η φοβερή αμερικανική φυματίωση. «Είναι μια βακτηριακή ασθένεια και αυτό που συμβαίνει, ύστερα από λίγες ημέρες, είναι τόσο άσχημο που αυτές οι μικρές αναπτυσσόμενες μέλισσες πεθαίνουν και μυρίζει πολύ άσχημα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για μια τόσο σοβαρή που η κυβέρνηση απαιτεί οι μολυσμένες κυψέλες, καθώς και όλος ο εξοπλισμός, να καίγονται και να θάβονται. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια και, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψή της.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas