Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ - ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η΄ ΦΑΡΜΑΚΟ!!!

 


Το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται για τις παθήσεις αναπνοής και ακόμη περιέχει συστατικό με αντικαρκινική δράση. ΑΛΛΑ, θεωρούμε αναγκαίο να εμβαθύνουμε:
 

Υπάρχει πληροφόρηση  στο  άρθρο της σελίδας 8 του 1ου τεύχους  2013 της  Μελισσοκομικής  Επιθεώρησης, της  κας Τανανάκη Χρύσας λέκτορος, Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι ¨το μέλι έχει διάφορα συστατικά, από τα οποία δύο έχουν τη μεγαλύτερη ευεργετική δράση, από θεραπευτική σκοπιά και αυτά είναι η ΜΕΛΙΤΙΝΗ  και η ΑΠΑΜΙΝΗ.  

Η πρώτη απελευθερώνει ΙΣΤΑΜΙΝΗ που έχει ισχυρή βακτηριοκτόνο  και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και κυτταροτοξικές ιδιότητες και η δεύτερη έχει αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείροντας την παραγωγή κορτιζόλης, που αποτελεί τη δραστική μορφή της κορτιζόνης και αυτή  σε μικρές συγκεντρώσεις διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. 

Η έρευνα της ιατρικής κοινότητας βρήκε  ότι με το δηλητήριο της μέλισσας αντιμετωπίζεται η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας και οι νόσοι αλτσχάιμερ , πάρκινσον και αλλεργική ρινοκολπίτιδα, ενώ η μελιτίνη μπορεί να συμβάλει θετικά  στην καταστροφή καρκινικών κυττάρων στα νεφρά, τους πνεύμονες, του συκωτιού, του μαστού, καθώς και σε λευχαιμικά κύτταρα.

Πράγματι το δηλητήριο της μέλισσας είναι ειδικό λόγω συστατικών που περιέχει στη σύνθεσή του. Περιέχει περίπου 18 βιολογικά ενεργές ενώσεις, μερικές από τις οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να τις δημιουργήσουμε ή να τις συνθέσουμε με χημικές μεθόδους στο εργαστήριο. Σήμερα η πλειοψηφία αυτών των βιολογικά ενεργών ενώσεων μελετούνται σε βάθος και μέρα με τη μέρα ανακαλύπτονται όλες οι χρήσιμες και ωφέλιμες ιδιότητές τους. Το δηλητήριο της μέλισσας παράγεται από ειδικούς αδένες, τους ιογόνους αδένες των εργατριών και συγκεντρώνεται στην ιοδόχο κύστη που μπορεί να περιέχει μέχρι ο,3 – ο,4 χιλιοστά του γραμμαρίου.

 Σύνθεση

Πρόκειται για μια σύνθετη ουσία, η χημική σύνθεση της οποίας περιλαμβάνει ένζυμα, πρωτεΐνες, αμίνες (ισταμίνη, χολίνη), πτητικά έλαια, οξέα (υδροχλωρικό, φωσφορικό, μυρμηκικό).

Οι βιολογικά δραστικές ουσίες που αποτελούν το δηλητήριο της μέλισσας χωρίζονται σε 3 ομάδες:

  1.     Πρωτεΐνες με ενζυματικές ιδιότητες - φωσφολιπάση Α2, υαλουρονιδάση και όξινη φωσφατάση.
  2.     Βιογενείς αμίνες: ισταμίνη, ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη.
  3.     Τοξικά πολυπεπτίδια: μελιτίνη, απαμίνη, MCD-πεπτίδιο, τεριταπίνη, σεκαπίνη, πεντα- και τετραπεπτίδια που περιέχουν ισταμίνη.


Το δηλητήριο μελισσών περιέχει 18 απαραίτητα αμινοξέα: αλανίνη, βαλίνη, γλυκοκόλη, σερίνη, τριονίνη, λυσίνη, αργινίνη, γλουταμικό και ασπαρτικό οξύ και άλλα.



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas