Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ



Το πρωινό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά !

Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας γιατί είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, προσφέροντας ενέργεια, ισορροπία και δύναμη κατά τη διάρκεια της ημέρας, βελτιώνοντας τη μνήμη, την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, αλλά και τη διάθεση, και έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στην προσπάθεια απώλειας κιλών, αλλά και στην διατήρησή τους, γιατί το πρωινό σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας την όρεξη. Ειδικά τα παιδιά αποτελούν μία κατηγορία ατόμων με μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά γιατί αναπτύσσονται καθημερινά.

Φυσικά δεν νοείται πρωινό χωρίς το μέλι ! Το βιολογικό αυτό φυσικό προϊόν, η ιδανική καθημερινή επιλογή για ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μια φυσική πηγή ενέργειας για κάθε οργανισμό !

Το πρώτο που χρειάζεται ο  οργανισμός για να ξεκινήσει τη μέρα είναι ενέργεια, την οποία έχει καταναλώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.  

Το μέλι περιέχει φυσικά σάκχαρα, από τα οποία τα κυριότερα είναι η γλυκόζη, η οποία δίνει ενέργεια και θερμότητα, και η φρουκτόζη η οποία απορροφάται άμεσα από τον οργανισμό, οποίος την χρησιμοποιεί όταν τη χρειάζεται στη διάρκεια της ημέρας.

Το μέλι, εκτός από τα φυσικά σάκχαρα, περιέχει πάρα πολλά συστατικά ( πρωτείνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες, κ.α.), τα οποία έχουν τεράστια θρεπτική αξία για τον οργανισμό.

Με την καθημερινή κατανάλωση αγνού φυσικού μελιού,  δεν τρως ένα απλό προϊόν, γεύεσαι την ίδια τη ζωή, τη φύση,  αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο που παράγεται το μέλι από τις μέλισσες, και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει η μέλισσα όχι μόνο στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και στη ζωή του πλανήτη !

Ας δούμε κάποιες καθημερινές, απλές, εύκολες, γρήγορες και υγιεινές προτάσεις πρωινού με μέλι :


  •     Κάθε πρωί, μία κουταλιά μέλι ή μέλι πασπαλισμένο με κανέλα ή μέλι αναμεμιγμένο με φρέσκια γύρη (σε αναλογία 1 μέρος γύρης και 2 μέρη μελιού). Χαρίζει αίσθηση ευεξία και τονώνει τις φυσιολογικές  λειτουργίες του οργανισμού. Μια πρόταση γι΄αυτούς που βιάζονται πολύ, το πρωί.
  •     Ένα ποτήρι γάλα με μία κουταλιά μέλι.
  •     Αλείψτε μέλι πάνω σε 1 ή 2 φέτες ψωμιού (προτιμήστε ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο γιατί περιέχει φυτικές ίνες).
  •     Αλείψτε ταχίνι με μέλι.
  •     Αλείψτε μαργαρίνη ή με μέλι.
  •     Αλείψτε μέλι και προσθέστε ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
  •     Αλείψτε κρέμα τυριού η κατσικίσιο τυρί και περιχύστε μπόλικο μέλι.
  •     Ετοιμάστε ένα μπολ με γιαούρτι, προσθέστε μέλι και καρπούς ( καρύδια ή αμύγδαλα).
  •     Ετοιμάστε ένα μπολ με γιαούρτι, μέλι και φρούτα εποχής.
  •     Ετοιμάστε ένα μπολ με γιαούρτι, δημητριακά, φρούτα και φυσικά μέλι.
  •     Ετοιμάστε ένα μπολ με γιαούρτι και μέλι, και πασπαλίστε μπόλικη φρέσκια ανεπεξέργαστη γύρη.
  •     Ετοιμάστε ένα μπολ δημητριακών (προτιμήστε ολικής, αν σας αρέσουν), προσθέστε καρύδια, φρέσκα φρούτα εποχής ή αποξηραμένα φρούτα ( σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα κ.α.), και περιχύστε μπόλικο αγνό φρέσκο μέλι.
  •     Έχετε τυροπιτάκια της μαμάς !  Περιχύστε λίγο μέλι και είναι ένα εξαιρετικό πρωινό.
  •     Κρέπες που περίσσεψαν, βάλτε μέλι μαζί με φρούτα και καρπούς.


Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από τον πρωινό σας ύπνο και ετοιμάστε ένα υγιεινό, γρήγορο και  θρεπτικό πρωινό με μέλι, για σας και τα παιδιά σας, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει !

Καταναλώστε άφοβα 1 – 2 κουτάλια μέλι την ημέρα. Μία κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει 64 θερμίδες και ένα κουταλάκι του γλυκού 21 θερμίδες, οι οποίες απορροφούνται άμεσα και μετατρέπονται σε ενέργεια. Το μέλι από μόνο του δεν παχαίνει και η καθημερινή και συστηματική κατανάλωσή του συμβάλει στην ενίσχυση του οργανισμού του κάθε ανθρώπου στα πλαίσια μιας υγιεινής και μεσογειακής διατροφής, που οφείλουν να ακολουθούν οι μεγάλοι και να τη μαθαίνουν και στα παιδιά τους.

Πρωινό με μέλι, μέλι που παράγεται στην Ελλάδα, μέλι από τον παραγωγό που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε, μέλι, ένα προϊόν με υψηλή ενεργειακή και θρεπτική αξία, μέλι για σωματική και πνευματική υγεία αλλά και μακροζωία, μέλι για ένα τονωτικό ξεκίνημα της ημέρας !! 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas