Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟΜΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!

 

Από τους 10.000 στρατιώτες που πέθαναν στο Βατερλό μόνο δύο πτώματα βρέθηκαν! Τι έκαναν οι ντόπιοι τα λείψανα;

Οι αγρότες πούλησαν τα λείψανα σε ζαχαρόμυλους για χρήση στη βιομηχανική διαδικασία

Οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του Βατερλό ανακαλύφθηκαν σε μια σοφίτα στο Βέλγιο.

Οι επιστήμονες αναλύουν τώρα τα ανθρώπινα λείψανα για να προσπαθήσουν να μάθουν περισσότερα για την ταυτότητα αυτών που πέθαναν, αναφέρει το CNN . Η μάχη έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Βατερλό, νότια των Βρυξελλών, στις 18 Ιουνίου 1815.

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ηττήθηκε από τον συμμαχικό στρατό του Δούκα του Ουέλινγκτον με 68.000 άνδρες και με τη βοήθεια 45.000 Πρώσων υπό τον Gebhard von Blücher. Αν και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν κατά τη διάρκεια της μάχης, μέχρι πρόσφατα έχουν ανακαλυφθεί μόνο δύο πτώματα .

Οι ιστορικοί αποκάλυψαν πρόσφατα ότι τα πτώματα εκείνων που πέθαναν στο Βατερλό ξεθάφτηκαν αργότερα από αγρότες, οι οποίοι πούλησαν τα λείψανα σε ζαχαρόμυλους για χρήση στη βιομηχανική διαδικασία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Bernard Wilkin, ανώτερος ερευνητής στα Βελγικά Κρατικά Αρχεία, βρέθηκε στο Βατερλό για να δώσει μια διάλεξη σχετικά με τη διαδικασία, κατά την οποία τα οστά χρησιμοποιήθηκαν ως ένα είδος άνθρακα για τον καθαρισμό της ζάχαρης, όταν συνέβη κάτι εκπληκτικό.

Μετά την ομιλία, «ένας ηλικιωμένος με πλησίασε και μου είπε: «Δρ Γουίλκιν, έχω πρωσικά οστά στη σοφίτα μου», αφηγήθηκε ο Γουίλκιν. Ο άνδρας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, έδειξε στον Wilkin εικόνες των οστών και τον προσκάλεσε στο σπίτι του το οποίο είναι πολύ κοντά στο πεδίο μάχης Plancenoit όπου οι δυνάμεις του Ναπολέοντα αντιμετώπισαν τους Πρώσους.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Wilkin επισκέφτηκε τον άνδρα στο σπίτι του και είδε τα λείψανα, που είχε ο άνδρας από τη δεκαετία του 1980. Εξήγησε ότι διατηρούσε ένα «μικρό ιδιωτικό μουσείο» εκείνη την εποχή και ότι ένας φίλος του είχε δώσει τα λείψανα για να τα εκθέσουν. Ο φίλος του τα βρήκε πριν μερικά χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι ήταν συλλέκτης αναμνηστικών του Ναπολέοντα, ο άνδρας είπε στον Wilkin ότι δεν μπορούσε «ηθικά» να αποφασίσει αν θα έπρεπε να εκθέσει τα λείψανα, έτσι τα φύλαξε στη σοφίτα του.

Ξαφνικά αποφάσισε ότι ήταν γέρος και ότι θα πέθαινε τα επόμενα χρόνια, και φοβόταν τι θα γινόταν με τα οστά . Όταν είδε την έρευνα που δημοσιεύσαμε το περασμένο καλοκαίρι, σκέφτηκε ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει για τα οστά και τους Ναπολεόντειους Πολέμους και εργάζεται για την κυβέρνηση», είπε ο Wilkin. Ο Γουίλκιν είπε ότι « έκπληξε και συγκινήθηκε » όταν είδε τα λείψανα.

«Ένα από τα κρανία είναι βαθιά κατεστραμμένο από σπαθί ή ξιφολόγχη, αυτός ήταν ένας πολύ βάναυσος τρόπος να πεθάνεις», είπε. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι τα λείψανα ανήκαν σε τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες. Αντικείμενα που βρέθηκαν κοντά στα οστά, συμπεριλαμβανομένων κουμπιά από δέρμα, καθώς και η τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκαν, υποδηλώνουν ότι ορισμένοι από τους νεκρούς ήταν Πρώσοι στρατιώτες.

« Μου έδωσε όλα τα κουτιά για να σπουδάσω . Ένα από τα αιτήματά του προς εμένα ήταν να τα θάψω με αξιοπρεπή τρόπο», είπε ο Γουίλκιν. Αυτό είναι σίγουρα το σχέδιο, αλλά προς το παρόν τα λείψανα υποβάλλονται σε εκτεταμένες ιατροδικαστικές εξετάσεις στη Λιέγη, όπου εδρεύει ο Wilkin.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να εξαγάγουν DNA σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους νεκρούς. Ελπίζουν επίσης να κάνουν ανακατασκευές προσώπου σε τουλάχιστον ένα από τα κρανία. Ο Rob Schäfer, ένας Γερμανός στρατιωτικός ιστορικός, συνεργάζεται με τον Wilkin για να προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για τους στρατιώτες ενώ βρίσκεται σε επαφή με τη Γερμανική Επιτροπή Πολεμικών Τάφων.

«Αυτό που με γοήτευσε περισσότερο είναι ότι αν δεις την τέχνη του 19ου αιώνα, όπου απεικονίζεται η σύγκρουση, όλα είναι πολύ ενδιαφέροντα και αφηρημένα. Ως απλός παρατηρητής, μπορεί να πιστεύετε ότι δεν ήταν τόσο κακό, αλλά αυτό το συγκεκριμένο κρανίο με τεράστιο τραύμα στο πρόσωπο περιγράφει για πρώτη φορά πόσο βίαιος ήταν ο αγώνας » , λέει. Ο Schäfer είπε στο CNN ότι υπάρχει πιθανότητα 20-30% να ληφθεί DNA από τα λείψανα.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas