Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

7 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΒΗΧΑ



Ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος που ταλαιπωρεί πολλούς αυτή την εποχή είναι ο βήχας.

Φυσικά στα φαρμακεία μπορεί να βρει κανείς πληθώρα αντιβηχικών. Υπάρχουν όμως και ορισμένες τροφές και ροφήματα που μπορείτε να φτιάξετε με φυσικά υλικά τα οποία μπορούν να εξαφανίσουν το βήχα, καθώς έχουν αποχρεμπτική δράση και ανακουφίζουν το λαιμό. Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές που προτείνει το  medicalnews.gr

Γλυκόριζα


Η γλυκόριζα έχει αποχρεμπτική δράση, βοηθώντας να διαλυθεί και να απομακρυνθεί ευκολότερα η βλέννα. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες που περιέχει η γλυκόριζα μειώνουν το οίδημα στο εσωτερικό του λαιμού.

Σοκολάτα


Η σοκολάτα μπορεί να ανακουφίσει από τον βήχα χάρη στη σύνθετη ουσία θεοβρωμίνη που περιέχει το κακάο. Η θεοβρωμίνη δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στον λαιμό, προστατεύοντας τις νευρικές απολήξεις που πυροδοτούν το αντανακλαστικό του βήχα.

Μέλι


Το μέλι μαλακώνει τον λαιμό, αφού σχηματίζει στο εσωτερικό του τοίχωμα μια λεπτή επίστρωση που διευκολύνει την κατάποση. Επίσης, έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητισιακή δράση.

Κουρκουμάς


Μια παραδοσιακή θεραπεία στην οποία πολλοί ορκίζονται είναι ζεστό γάλα με κουρκουμά. Ο κουρκουμάς ή αλλιώς κιτρινόριζα, περιέχει κουρκουμίνη, την πολυφενόλη που αναγνωρίζεται ως το κύριο ενεργό συστατικό του και παρουσιάζει πάνω από 150 θεραπευτικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πιπερόριζα


Η πιπερόριζα, ή κοινώς το τζίντζερ, έχει μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της θεραπείας του βήχα. Η πιπερόριζα βοηθάει στην διαστολή των πνευμόνων και στην απόχρεμψη των φλεμάτων, καθώς αποτελεί ένα φυσικό αποχρεμπτικό που διασπά και αποβάλλει τα βλέννα.

Σκόρδο


Το σκόρδο είναι ένα αποτελεσματικό αντιμικροβιακό και αποχρεμπτικό και αυτό το καθιστά ένα πολύτιμο πράκτορα που κάνει για την καταπολέμηση του βήχα. Μια μελέτη μάλιστα προτείνει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και να μειώσει τα συμπτώματά τους.

Λιναρόσπορος


Η λιγνίνη που περιέχει ο λιναρόσπορος έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτιριδιακή δράση, ενώ παρέχει βοήθεια κατά των ιώσεων. Αν βράσετε λίγο λιναρόσπορο σε νερό θα πάρετε ένα παχύ τζελ το οποίο μαλακώνει το λαιμό και το βρογχικό σύστημα, βοηθώντας στο βήχα με την μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση του, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού και τονώνοντας την αναπνευστική λειτουργία.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas