Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΙΩΝ

 
Η ανάμιξη μελιών από διαφορετικές χώρες απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό προϊόν της μέλισσας γι’ αυτό και θεωρείται από την ίδια την ΕΕ ως ένα μεταποιημένο και υποβαθμισμένο προϊόν συγκριτικά με το φυσικό μέλι της μέλισσας που αποτελεί πρωτογενές προϊόν.
Οι διακινητές του «μαγειρεμένου» αυτού μελιού, ενώ είναι αναγκασμένοι από τη νομοθεσία (Καν. 1169/2011) να αναγράψουν τις χώρες τρύγου ξεχωριστά και όχι ανάμεσα σε άλλες πληροφορίες ώστε οι καταναλωτές να πληροφορούνται άμεσα την προέλευσή του, σκόπιμα και κατά παράβαση του κανονισμού της ΕΕ, τοποθετούν την ένδειξη των χωρών τρύγου ανάμεσα σε άλλο κείμενο ή εικόνα ή άλλο παρεμβαλλόμενο στοιχείο. Η ετικέτα αυτή είναι παραπλανητική και στόχο έχει να ξεγελάσει τον καταναλωτή για την προέλευση και την ποιότητα του μελιού
Παραθέτω φωτογραφίες εισαγόμενων μελιών που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και που θα έπρεπε να αποσυρθούν άμεσα ως παραπλανητικά.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα σουπερμάρκετ κοιτάξτε προσεκτικά τις ετικέτες των εισαγόμενων μελιών. Θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα εάν όχι όλα έχουν παραπλανητική ετικέτα ως προς τη χώρα τρύγου.
Αγοράστε μέλι από τον παραγωγό, για να είστε σίγουροι για την προέλευση και την ποιότητά του.

Andreas Thrasyvoulou

 








Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas