Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΙΡΟΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ισχυρό κύμα καύσωνα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που θα απασχολήσει πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης και θα φτάσει και στην Ελλάδα, προβλέπει το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS.

Ουσιαστικά θα είναι -εφόσον επιβεβαιωθεί η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του GFS- το πρώτο ισχυρό κύμα καύσωνα για την Ελλάδα, με τον υδράργυρο στις ευαίσθητες περιοχές (Θεσσαλία, Αργολίδα) να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 42, τοπικά και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν τις «καυτές αέριες γλώσσες» από την Αφρική να προσεγγίζουν την Ελλάδα από τις 5 Ιουνίου και μετά και το κύμα καύσωνα να κορυφώνεται στις 8-10 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές της Ιταλίας η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να χτυπήσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου, καθώς στη χώρα μας το κύμα αυτό φτάνει εξασθενημένο...

Δείτε στο βίντεο, καρέ - καρέ, την κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ευρώπη και τη χώρα μας και στον δεύτερο χάρτη τις θερμοκρασίες εδάφους που θα έχουμε στην Ελλάδα. Στον τρίτο χάρτη καταγράφεται η κίνηση των φαινομένων πάνω από την Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas