Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

AIR BEE & BEE: ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ!!!


 

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ AIRBNB ΓΙΑ 145 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.
Οι μέλισσες, τόσο απαραίτητες για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, - αφού με την επικονίασή εξασφαλίζουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας τροφής - εκδιώκονται από τις πόλεις.

Όχι όμως και από αυτό το "Air Bee & Bee" στη νότια Ιταλία, που οι αναλογίες αντιστρέφονται και μόλις δύο άνθρωποι μπορούν να «συγκατοικήσουν» με μια κοινότητα ενός εκατομμυρίου μελισσών.

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών, ένας μελισσοκόμος έστησε ένα μικρό σπίτι στο ελαιοχώραφό του κοντά στο ειδυλλιακό χωριό Grottole και το καταχώρησε στην πλατφόρμα Airbnb. Η ιδέα υλοποιήθηκε από τον σχεδιαστή και καλλιτέχνη γης Davide Tagliabue, την αρχιτέκτονα Mariella Gentile και την πολιτιστική, κοινωνική εταιρεία Wonder Grottole.
Αποτίοντας φόρο τιμής στις μικροσκοπικές, φτερωτές μούσες του, το αυτόνομο δωμάτιο μοιάζει εξωτερικά με μια υπερμεγέθη κηρήθρα. Οι ένοικοι θα περιβάλλονται από εννέα μελίσσια, με ένα από αυτά να κρέμεται από το ταβάνι, πολύ κοντά στο κρεβάτι.

Ουσιαστικά, το σπίτι αποτελεί μια γιγαντιαία κυψέλη και τ μελίσσια φιλοξενούν μια αποικία με περισσότερες από ένα εκατομμύριο μέλισσες, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πιθανά τσιμπήματα, αφού το οίκημα περιβάλλεται από δίχτυ.

Για να δώσει ζωή σε αυτό το μελίσσι-μπάνγκαλοου, ο μελισσοκόμος Rocco Filomeno, έτρεξε μια εκστρατεία crowdfunding που συγκέντρωσε περίπου 17.000 δολάρια και προσκάλεσε 25 εθελοντές για να στήσουν αυτό το μοναδικό Airbnb. Υπάρχει ωστόσο ένα δομικό μειονέκτημα αφού τα μπάνια βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Το σπιτάκι φωτίζεται από λαμπτήρες LED που φορτίζουν την ημέρα από ηλιακά πάνελ. Η κατασκευή του κόστισε περίπου 17.000 δολάρια.
Ο μελισσοκόμος θα καλωσορίζει προσωπικά τους επισκέπτες και θα τους κάνει μία εισαγωγή στις μέλισσες και τον τρόπο ζωής μαζί τους. Επίσης, θα τους σερβίρει ένα πρωινό με σπιτικά μπισκότα, ρικότα, φράουλες και, φυσικά, μέλι.

«Αυτό είναι το πρώτο μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να κοιμηθείτε βυθισμένοι στον χαρακτηριστικό βόμβο των μελισσών και το άρωμα (των κηρήθρων), βιώνοντας τη «μελισσοθεραπεία» με τον πιο αυθεντικό και φυσικό τρόπο» λέει ο ιδιοκτήτης.
Το σπίτι μέσα στις μέλισσες, είναι ανοιχτό για κρατήσεις στην τιμή των 145 δολαρίων, ανά διανυκτέρευση, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη των μελισσών του χωριού. 







 


 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas