Μετά από ερώτηση που έγινε στο πανεπιστήμιο Α.Π.Θ στο τμήμα μελισσοκομίας σχετικά με το αν μπορούμε να κατασκευάσουμε βάμμα πρόπολης χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ , πήραμε μια απάντηση που μας εξέπληξε και αποφάσισε οι ομάδα του e-melissokomos.gr να τη δημοσίευση ώστε να μάθουν και άλλοι μελισσοκόμοι το τρόπο χωρίς να χρειάζεται αλκοόλ .
Απάντηση Α.Π.Θ : Αντί της αλκοόλης, για την αξιοποίηση της πρόπολης, χρησιμοποιείται ελαιόλαδο προκειμένου να παρασκευαστεί αιώρημα. Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτήν της αλκοόλης, μόνο που απαιτείται περισσότερος χρόνος προκειμένου να διαλυθεί και το διάλυμα που παράγεται δεν φιλτράρεται όπως στην περίπτωση της αλκοόλης με διηθητικό χαρτί αλλά με μία σχετικά πυκνή σίτα. Έτσι στο τελικό προϊόν μαζί με το ελαιόλαδο βρίσκεται και σημαντική ποσότητα πρόπολης.
Οπότε φίλοι και αναγνώστες μελισσοκόμοι μπορούμε να αξιοποιήσουμε και διαφορετικά το βάμμα πρόπολης , μια δοκιμή θα σας πείσει!!!
Δημοσίευση σχολίου