Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ


Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα: 0:10'

Μερίδες: 30

Παραδοσιακό μελεκούνι Ρόδου αν δεν έχετε δοκιμάσει σε κάποια επίσκεψη στο νησί, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε! Το πιο υγιεινό και απολαυστικό γλυκάκι

Υλικά Συνταγής


  •     300 γραμ. σουσάμι φριμένο (καβουρδισμένο
  •     250 γραμ. μέλι
  •     1/2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  •     1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  •     1/2 κ.σ κόλιανδρο τριμμένο
  •     1/2 κ.σ μαστίχα σπασμένη σε σκόνη
  •     1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  •     ξύσμα από μισό κίτρο ή πορτοκάλι
  •     100 γραμ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
  •     μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού


Εκτέλεση


Για το παραδοσιακό Ροδίτικο μελεκούνι, βάζουμε πρώτα το μέλι να βράσει με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα μυρωδικά. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το μέλι που βράζει σε ένα πιατάκι με νερό και όταν το μέλι καραμελώσει τότε είναι έτοιμο.

Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι μέσα στο μέλι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει  ένα μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

Κόβουμε σε ρόμβους.

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο “Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas