Για την
εξαγωγή του κεριού μας χρησιμοποιήσαμε
τον κηροτήκτη ατμού με ατμοποιητή ηλεκτρικό από την Μελισσοκομική Αθηνών
(πατήστε εδώ).
Μερικές χρήσιμες
πληροφορίες από το http://www.ellinikomeli.gr/:
Το κερί
όταν εκκρίνεται από τους κηρογόνους αδένες των μελισσών είναι σχεδόν τελείως
λευκό, όμως το χρώμα του μπορεί να αλλάξει καθώς τα λέπια του κεριού έρχονται
σε επαφή με το πλήθος των προϊόντων που συναντάμε σε ένα μελίσσι, όπως η γύρη
και άλλες ουσίες της κυψέλης. Πολλές ουσίες προκαλούν εύκολα αλλαγή του
χρώματος λόγω της απορρόφησης τους από το κερί. Γύρη με κίτρινο χρώμα φαίνεται
να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο χρωματισμό του κεριού, για το λόγο αυτό το
γενικά αποδεκτό χρώμα του φυσικού κεριού κυμαίνεται από χρώμα άχυρου ως το
κίτρινο του λεμονιού. Όταν τα παλιότερα πλαίσια γόνου λιώσουν συνήθως παράγουν
κερί με χρώμα από σκούρο κίτρινο ως πορτοκαλί.
Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:
Δημοσίευση σχολίου