Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΛΙΟΥ!!!


 Οι προγονοί μας το θεωρούσαν αποκλειστική τροφή των Θεών του Ολύμπου. Αποτελεί σύμβολο Υγείας, Ευζωίας και Μακροζωίας. Δικαιολογημένα λοιπόν τόσο το μέλι όσο και η μέλισσα βρίσκονται στην κορυφή της ανθρώπινης εκτίμησης. Είναι η μοναδική φυσική γλυκαντική ουσία, που θρύλοι, παραδόσεις, ιστορικά κείμενα, ιατρικές συνταγές, συνταγές μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής αναφέρονται συστηματικά σε αυτό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Το μέλι έχει αναφορές σε όλες τις θρησκείες.

 
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή επιτροπή το μέλι αποτελεί ένα τρόφιμο που είναι αρκετά ευάλωτο σε πρακτικές απάτης-νοθείας. Η απάτη αυτή γίνεται για οικονομικούς κυρίους λόγους. Η νοθεία του μελιού όμως έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των ευεργετικών του επιδράσεων. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα στοιχεία τα οποία μπορείτε να προσέξετε και θα σας βοηθήσουν στην αποφυγή αυτής της παραπλάνησης.

Στην επόμενη αγορά σας φροντίστε να προσέξετε ότι:


Συσκευασία και ετικέτα μελιού


Το μέλι είναι συσκευασμένο και περιέχει ετικέτα με τις εξής πληροφορίες:

    Χώρα συγκομιδής (στην περίπτωση που συσκευάζεται και διατίθεται στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης ενώ στην περίπτωση μιγμάτων μελιού, η αναγραφή των χωρών προέλευσης).
    Ονοματεπώνυμο ή εμπορική επωνυμία και έδρα του παρασκευαστή ή του συσκευαστή ή του διανομέα.
    Στοιχεία για το καθαρό βάρος, τη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (όταν αναφέρεται η ημέρα και ο μήνας, αναγράφεται ο αριθμός παρτίδας) καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες διατήρησης και χρήσης (π.χ. διατήρηση σε ξηρό και σκοτεινό περιβάλλον).

Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas