Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ - ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ !!!


Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης αλλά και οι δυσκολίες στην καταπολέμηση των θανατηφόρων ασθενειών που αντιμετωπίζουν οι αποικίες των μελισσών έχουν χαρακτηριστεί ως λόγοι για τη μείωση της μελισσοκομίας

Η μελισσοκομία είναι μια αρχαία πολιτιστική πρακτική που χρονολογείται εδώ και 9.000 χρόνια και πρόσφατα είχε γνωρίσει μια ανάκαμψη λόγω ανησυχιών για τη βιοποικιλότητα και την επισιτιστική ασφάλεια.
Ωστόσο όπως διαπιστώνει έρευνα της Statista στην Ευρώπη καταγράφεται μία σημαντική πτώση στη μελισσοκομία, που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από τη φροντίδα για τα ζώα συντροφιάς.
Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης αλλά και οι δυσκολίες στην καταπολέμηση των θανατηφόρων ασθενειών που αντιμετωπίζουν οι αποικίες των μελισσών έχουν χαρακτηριστεί ως λόγοι για τη μείωση της ευρωπαϊκής μελισσοκομίας.
Τόσο οι άγριες όσο και οι εξημερωμένες μέλισσες είναι σημαντικοί επικονιαστές για τις καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών τροφίμων.

Ακμή της μελισσοκομίας στην Ασία


Οι άγριοι πληθυσμοί έχουν εξίσου μειωθεί σε όλο τον κόσμο, καθώς τα έντομα συνολικά υποφέρουν από τη χρήση φυτοφαρμάκων και την καταστροφή ενδιαιτημάτων.
Ακόμη και οι εξημερωμένες μέλισσες μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα μείωσης της άγριας μέλισσας καθώς ανταγωνίζονται για τα τρόφιμα.


Στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, από την άλλη πλευρά, η μελισσοκομία έχει αυξηθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με στοιχεία του FAO, ο αριθμός των κυψελών στην περιοχή τριπλασιάστηκε τα τελευταία 50 χρόνια.
Το 70% της αύξησης μπορεί να αποδοθεί σε τέσσερις χώρες: Ινδία, Κίνα, Τουρκία και Ιράν.
Ενώ η Ινδία και η Κίνα πρόσθεσαν 4 και 5 εκατομμύρια κυψέλες.
Αντίστοιχα, 6 εκατομμύρια κυψέλες προστέθηκαν στην Τουρκία και 7 εκατομμύρια στο Ιράν παρά τους μικρότερους πληθυσμούς των δύο τελευταίων χωρών.
Οι επιτυχίες της εμπορικής παραγωγής κατέστησαν την Τουρκία και το Ιράν τον δεύτερο και τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο παραγωγό μελιού πίσω από την Κίνα. 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas