Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Η  μελισσοκομία  είναι  τέχνη,  δηλαδή  ένα  μέσο  για  να  επιτύχουμε  ορισμένα αποτελέσματα:   μέλι,  γύρη  κτλ.   Διαμέσου  των  φυσικών  ικανοτήτων  όπως  η επιτηδειότητα και η ικανότητα.Η μελισσοκομία είναι επίσης επιστήμη, δηλαδή  με άλλα λόγια ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών, που έχουν σαν αντικείμενο τις μέλισσες και τις φροντίδες που χρειάζονται.
 
Η   μελισσοκομία   δεν   είναι   μονάχα   επαγγελματική   απασχόληση  για  πολλούς επαγγελματίες  μελισσοκόμους  αλλά  επίσης  μια  διασκέδαση  για  πάρα  πολλούς ερασιτέχνες σ’όλο τον κόσμο.Ο μελισσοκόμος, επαγγελματίας  ή ερασιτέχνης, πρέπει να κατέχει ορισμένες γνώσεις από  τις  παρακάτω  επιστήμες,  που  όπως  θα  δούμε  σχετίζονται  με  την  εκτροφή  των μελισσών.
Κατά  πρώτο  η  Βιολογία,  η  επιστήμη  των  εκδηλώσεων  της  ζωής,  συμπεριλαμβάνει την  μορφολογία,  την  ανατομία  και την  φυσιολογία  των  ζώων,  των  φυτών  (γιατί  οι μέλισσες  επισκέπτονται  τα  φυτά)  και  του  ανθρώπου  (το  μέλι,  η  γύρη  και  το δηλητήριο εξασκούν στον οργανισμό μας διάφορες επιδράσεις).
 
Η   μικροβιολογία,   η   κτηνιατρική,   η   φαρμακολογία   μελετούν   τους μικροοργανισμούς που προσβάλουν τις  μέλισσες, τις διαγνώσεις των ασθενειών που προκαλούν και τα προφυλακτικά και θεραπευτικά μέσα.
Η χημεία και η φυσική εξετάζουν τη συγκρότηση και τις ιδιότητες του μελιού, της γύρης κτλ.
Η  μετεωρολογία    καθορίζει  τις  εξόδους  των  μελισσών  και  τις  εργασίες  του μελισσοκόμου στο μελισσοκομείο.
Η  οικονομική  επιστήμη  μας  βοηθάει  για  την  επίλυση  των  οικονομικών προβλημάτων μας και την διαχείριση των κεφαλαίων μας.
Η τοπική γεωγραφία είναι απαραίτητη όταν μεταφέρουμε τις κυψέλες μας.Τα μαθηματικά μας βοηθάνε για να σχηματίσουμε τους πίνακες, το αρχείο και να κάνουμε τους λογαριασμούς.
 
Στο τέλος επειδή οι μέλισσες βρίσκονται στον πλανήτη  μας από τα πιο παλιά χρόνια η ιστορία των μελισσών είναι αδιαχώριστη από την ιστορία των λαών.Μπορούσαμε να αναφέρουμε όλες τις τέχνες και όλες τις επιστήμες.Γιατί πιθανόν δεν υπάρχει καμιά που να μην έχει σχέση με τη μελισσοκομία.Στην  ικανότητα που πρέπει να  έχει ο  μελισσοκόμος πρέπει να προσθέσουμε και την δύναμη.  Πράγματι,  η  εργασία  σε  ένα  μεγάλο  μελισσοκομείο  απαιτεί  μεγάλη  φυσική δύναμη  όπως  π.χ είναι  η  περίπτωση  όταν  μεταφέρουν  τα  πατώματα  γεμάτα  μέλι  ή όταν μεταφέρουν τις κυψέλες.Ο  μελισσοκόμος πρέπει  επίσης να  έχει  μεγάλη  υπομονή,  αν λάβουμε υπόψη τις διάφορες διαθέσεις των μελισσών και τα τσιμπήματα τους

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas