Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΙΡΟΣ: ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ; (BINTEO)

Στα ύψη θα εκτοξευτεί ο υδράργυρος από τη Μεγάλη Τρίτη και μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, με την επικράτηση θερμών αερίων μαζών, ενώ «κλειδώνει» και η παρατεταμένη καλοκαιρία, μετά τη μίνι κακοκαιρία του Σαββάτου.


Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από την Κυριακή και από τα δυτικά και έτσι από τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από τη Μεγάλη Τρίτη, μάλιστα, η αφρικανική σκόνη θα είναι το κυρίαρχο «συστατικό» στην ατμόσφαιρα, αφού πολύ θερμές αέριες μάζες θα προκαλέσουν την πρώτη φετινή θερμή εισβολή, ανεβάζοντας σταδιακά τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, τουλάχιστον, θα διατηρηθεί αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και ζεστός,

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία θα φτάσει στις ανώτερες τιμές της, τοπικά αγγίζοντας και τους 32-35 βαθμούς Κελσίου, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται και η πρώτη μαζική φετινή εξόρμηση προς τις παραλίες...

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κίνηση των αερίων μαζών πάνω απ' την Ευρώπη, με την καταγραφή της αφρικανικής θερμής αέριας μάζας να είναι ξεκάθαρη πάνω από τη Μεσόγειο και τη χώρα μας, καθώς και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων, ουσιαστικά της απουσίας αυτών, από τη Μεγάλη Δευτέρα και για μια εβδομάδα...

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas