Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όταν οι δύο πρόεδροι Έβρου και Λάρισας με τίμησαν με την πλακέτα ένιωσα σφίξιμο στη καρδιά. 
Αυτό γιατί στην αίθουσα εκείνη βρισκόντουσαν μελισσοκόμοι από περιοχές που τα μελίσσια, τα σπίτια, η περιουσία, και η ζωή τους πνίγηκε στη λασπουριά των νερών του Daniel και μελισσοκόμοι από τον Έβρο που είδαν τα μελίσσια τους , τα δάση τους, τη φύση και τη ζωή τους να καίγεται από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. 
Οι μελισσοκόμοι αυτοί ταξίδεψαν ακόμα και 6-7 ώρες για να συμμετάσχουν στο συνέδριο της Λάρισας , για να βρεθούν με άλλους συναδέλφους να νιώσουν λίγο από τον παλμό του μελισσοκόμου και ίσως να πάρουν λίγο περισσότερο κουράγιο να συνεχίσουν να ασχολούνται με τις μέλισσες.
Αυτούς τους μελισσοκόμους θα έπρεπε να τιμήσουμε γιατί αυτοί πραγματικά αξίζουν μια τιμητική πλακέτα γιατί μέσα από το βαθύ τους πόνο για τις τεράστιες καταστροφές που είχαν, συνεχίζουν να είναι στη μελισσοκομία.
Ένιωσα πραγματικά σφίξιμο στην καρδιά γιατί απλά εγώ είμαι ένας απλός επιστήμονας που βρέθηκε σε μια θέση κλειδί και έκανε αυτό που όφειλε να κάνει, όπως όλοι οι επιστήμονες που θα βρεθούν στην αντίστοιχη θέση . Ίσως κάποιος άλλος στη θέση μου να έκανε και περισσότερα ή λιγότερα δεν έχει σημασία. Αρκετοί όμως μελισσοκόμοι που ήταν στο συνέδριο, είχαν την ατυχία πριν λίγο καιρό, σε μερικές ημέρες να χάσουν τα πάντα, να πέσουν να πνιγούν, να καούν, ΄και όμως σηκώθηκαν όρθιοι και είναι πάλι μαζί μας. 
Αυτοί λοιπόν άξιζαν τιμητικής πλακέτας , όπως και όλοι οι μελισσοκόμοι του κλάδου οι οποίοι παρά τα αξεπέραστα χρόνια προβλήματα που έχουν στην εξάσκηση του επαγγέλματός τους και στη διάθεση της παραγωγής τους, παραμένουν στη μελισσοκομία.
Επειδή σ΄ αυτή την ηλικία που βρίσκομαι είμαι αρκετά ευσυγκίνητος, κατάφερα μόνο να ψελλίσω πως «ειλικρινά λυπάμαι που δεν έχουμε 24500 τιμητικές πλακέτες να δώσουμε σε κάθε ένα μελισσοκόμο ξεχωριστά για να τον τιμήσουμε για τον αγώνα που κάνει, που παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει , συνεχίζει και παραμένει στη μελισσοκομία». Γράφω όμως τι ένιωσα εκείνη την στιγμή, το εννοούσα και το πιστεύω.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas