Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Μέλισσες είναι οι κάτοικοι του εγκαταλελειμμένου από τους ανθρώπους χωριού Ράπτης στην ενδοχώρα του Ηρακλείου της Κρήτης.Τα πολλά χρόνια εγκατάλειψης από τους ανθρώπους έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον με την φύση να μεγαλουργεί ανεμπόδιστη. Μέσα στην Άνοιξη τα χαλάσματα είναι στολισμένα με χρώματα και μυρωδιές.
Οι μαργαρίτες και τα αγριολούλουδα, δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο για τις μέλισσες που αποτελούν τους κύριους ‘’οικοδεσπότες’’ του χωριού. Όπου και να γυρίσεις κυριαρχεί το κίτρινο από τις μαργαρίτες.
Η πέτρα και ο ήχος από τα πουλιά και τις μέλισσες που κάνουν την δουλειά τους ανεμπόδιστα μέσα στο δικό τους χωριό.
Το πανέμορφο αλλά εγκαταλελειμμένο από την δεκαετία του 1960 χωριό Ράπτης, βρίσκεται λίγο έξω από την Αγία Βαρβάρα αμφιθεατρικά χτισμένο από τους Ενετούς περίπου το 1400. Χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως παρατηρητήριο των Τούρκων λόγω της θέσης του με θέα τον κάμπο της Μεσαράς και τον Ψηλορείτη από την βόρεια πλευρά του.
Πριν οι κάτοικοι εγκαταλείψουν σταδιακά τον Ράπτη υπήρχαν τουλάχιστον πενήντα οικογένειες ενώ σήμερα δεν υπάρχει κανένας μόνιμος κάτοικος.
Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών έχουν αναπαλαιώσει μερικά, κυρίως λόγω αγροτικών εργασιών στην περιοχή, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές.

Δείτε όπως το κατάγραψε με το drone του ο Νίκος Σαράντος :

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas