Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΞΕΙΔΑΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ


Το ένζυμο της  οξειδάσης της γλυκόζης, που λέγεται και νοτατίνη είναι μια οξειδορεδουκτάση του οξυγόνου που καταλύει την οξείδωση της γλυκόζης προς υπεροξείδιο του υδρογόνου και D –γλυκογονο-δ-λακτόνη. Το ένζυμο αυτό παράγεται από ορισμένα ήδη μηκύτων και εντόμων. Διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση όταν συνυπάρχει η γλυκόζη με οξυγόνο, καθώς το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι βακτηριοκτόνο.

Οι μέλισσες παράγουν οξειδάση της γλυκόζης στους υποφαρυγγικούς αδένες τους, η οποία στη συνέχεια μεταβιβάζεται στο μέλι και αποτελεί το φυσικό χημικό συντηρητικό του μελιού.
 
Η οξειδάση της γλυκόζης στην επιφάνεια του μελιού ανά;γει το ατμοσφαιρικό οξυγόνο προς υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο δρα ως αντιβακτηριδιακός φραγμός. Η ιδιότητα αυτή του μελιού αξιοποιείται στην πρόληψη μόλυνσης τραυμάτων και στην αντιμετώπιση του έρπητα ζωστήρα. Η επάλειψη του εξανθήματος του έρπητα ζωστήρα με ακατέργαστο μέλι, συμπληρωματικά με τη λοιπή φαρμακευτική αγωγή επιταχύνει την επούλωση, περιορίζει τον πόνο και την πιθανότητα δημιουργίας μεθερπητικής νευραλγίας.

Η τοπική εφαρμογή μελιού είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και σημείων του καθ΄υποτροπήν έρπητος των χειλιών και του έρπητα των γεννητικών οργάνων.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas