Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ (ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΥΝΟ)


Υλικά

  • 1 kg. ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 100 gr. ζάχαρη
  • 2 ½ κ.γ μπέικην πάουντερ
  • 2 ½ κ.γ σόδα
  • 4 πορτοκάλια τον χυμό
  • 4 κ.γ κανέλα
  • 2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 50 gr. κονιάκ
  • 3 kg. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι για τα μελομακάρονα
  • 1 kg. μέλι
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 lt. νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι την φλούδα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Αφού φτιάξουμε το σιρόπι, ζεσταίνουμε το λάδι και το χτυπάμε με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μπεικιν-παουντερ, την σόδα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, φτιάχνουμε μαλακή ζύμη, να πλάθεται να μην τρίβεται (είναι πιθανόν να μην χρειαστούμε όλο το αλεύρι μας). Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μεγέθους που θέλουμε και τα βάζουμε στην λαμαρίνα όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια τους με πιρούνι . Ψήνουμε στους 200ο για μισή ώρα περίπου, βουτάμε τα μελομακάρονα καυτά σε κρύο σιρόπι, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα.

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: info@executivechefsclub.gr
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas