Για όσους το ακούνε πρώτη φορά μοιάζει απίστευτο αλλά είναι απόλυτα αληθινό.
Το μέλι και ο καρκίνος δεν τα πάνε καθόλου καλά μεταξύ τους.
Η αλήθεια είναι ότι η σύγχρονη επιστήμη δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει αλ
λά σίγουρα, πάμπολλες μελέτες το επιβεβαιώνουν και ο αριθμός τους μεγαλώνει καθημερινά.
Η καρκινογένεση είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων και έχει πολυ- παραγοντική αιτιολογία.
Γνωρίζουμε ότι μεταξύ άλλων μπορεί να φταίει η έκπτωση της ανοσολογικής κατάστασης, διάφορες λοιμώξεις που χρονίζουν, οι χρόνιες φλεγμονές, πληγές που δεν κλείνουν εύκολα, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης κλπ. κλπ.
Το μέλι, όπως τώρα πλέον αποδείχτηκε επιστημονικά και μάλιστα με αξιόπιστες εργασίες που δεν αμφισβητούνται, είναι ένα φυσικό τονωτικό για το ανοσοποιητικό, διαθέτει ουσίες με φυσική αντι-φλεγμονώδη δράση, είναι φυσικό αντιμικροβιακό και προάγει την επούλωση τραυμάτων και ελκών που χρονίζουν.
Ιδιότητες του μελιού
Θα μπορούσαμε άνετα να πούμε ότι το μέλι είναι ένα εκ φύσεως «εμβόλιο» που μας προφυλάσσει από τον καρκίνο.
Έχει ανακαλυφθεί ότι το μέλι ωφελεί ποικιλοτρόπως τον οργανισμό. Χάρη στα συστατικά του, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, ανοσοκατασταλτικές & καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Το μέλι δρα επίσης ως πρεβιοτικό.
Δημοσίευση σχολίου