Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ




«Το νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελισσοκομίας είναι γεγονός. Υπάρχουν όμως 3-4 σημεία που δεν αλλάχθηκαν έτσι, όπως είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του τμήματος Μελισσοκομίας και της Ομοσπονδίας», τονίζει η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ).

Και προσθέτει: «Ένα από αυτά είναι ασφαλώς και η αύξηση των μελισσιών μας. Τα ποσοστά που υπάρχουν αλλά και οι κλάσεις είναι εντελώς διαφορετικά, προς το χειρότερο, από αυτά που έπρεπε να είναι.

Επίσης, δεν τηρήθηκε η συμφωνία να μας αποστείλουν το τελικό κείμενο πριν πάρει ΦΕΚ ώστε να προλάβουμε αυτά τα «λάθη εκ παραδρομής», όπως τα χαρακτήρισαν.

Παρ΄ όλα αυτά, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από μέρους μας προς το αρμόδιο τμήμα και θα υπάρξει «τροποποιητική» επί αυτών των σημείων με τα συμφωνηθέντα».

Διαβάστε το ΦΕΚ (εδώ)


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσφύγουν ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της χώρας που διαφωνούν και με αυτή την τροποποίηση. Όπως υποστηρίζουν η συγκεκριμένη υπουργική Απόφαση είναι μη σύννομη με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.  

Όσον αφορά τα χρήματα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μελισσοκόμους, η ΟΜΣΕ αναφέρει ότι θα πληρωθούν κανονικά και μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί εξ αρχής, που είναι ο Μάιος.

Η ενίσχυση αφορά 6.800 δικαιούχους με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ σε σύνολο, από τα οποία τα 10 εκ. ευρώ αφορούν τους επαγγελματίες (8 ευρώ ανά κυψέλη) και τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ τους ετεροεπαγγελματίες άνω των 110 μελισσιών (4 ευρώ ανά κυψέλη).
Παϊσιάδης Σταύρος


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas