Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ: ΕΞΙ (6) ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΟΤΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί 8 ετών, έχασαν τη ζωή τους μετά από τσιμπήματα μελισσών όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαίναν στη Νικαράγουα έπεσε σε φαράγγι μέσα στο οποίο υπήρχαν μελίσσια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν το λεωφορείο που κατευθυνόταν στην πόλη Σαν Σεμπαστιάν ντε Γιάλι βγήκε εκτός δρόμου μετά από μηχανική βλάβη, έπεσε στο φαράγγι και προσγειώθηκε σε μελίσσια.

Στο λεωφορείο που έπεσε στο φαράγγι βάθους 50 μέτρων επέβαιναν περίπου 60 άτομα, 45 εκ των οποίων τσιμπήθηκαν από τις μέλισσες.

Για έξι εξ αυτών, όμως, η προσγείωση πάνω στα μελίσσια που βρίσκονταν μέσα σε φυτεία καφέ αποδείχθηκε μοιραία καθώς οι μέλισσες που τους τσίμπησαν ήταν οι λεγόμενες «αφρικανικές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών νεκροί από τα τσιμπήματα των μελισσών είναι ο 84χρονος Ολίβας Μονταλβάν, ο 38χρονος Σάντος Καστελόν, η 32χρονη Ντίλσια Αμπάρο, η 19χρονη Κένια Μπονίλα, η 47χρονη Ενέιντα Ζελάγια και η 8χρονη κόρη της Αντρέα-Καρολίνα.

Όπως έγινε γνωστό άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση του λεωφορείου και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με ένα 4χρονο αγόρι να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αφρικανικές μέλισσες είναι συνήθως πιο αμυντικές, πιο γρήγορες στην αντίδρασή τους και κυνηγούν για μεγαλύτερο διάστημα τους ανθρώπους σε σχέση με άλλα είδη.

Αυτού του είδους οι μέλισσες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπων με τα θύματα να έχουν δεχθεί 10 φορές περισσότερα τσιμπήματα από ό,τι από Ευρωπαϊκές μέλισσες.

 


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas