Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΦΤΙΑΧΝΩ ΙΜΒΕΡΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

Ιμβερτοποιημένη ζάχαρη

Υλικά:

  1. 500 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  2. 200 ml. νερό
  3. ½ κ. γλυκού Ξινό (κιτρικό οξύ) ή 1 κ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού


Λίγα λόγια για την Ιμβερτοποιημένη Ζάχαρη:

Χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιεία για να δίνει ελαστική αφράτη υφή στις ζύμες, ψωμί, τσουρέκια, κουλουράκια, σφολιάτες κλπ.

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το ξινό.

Ξεκινάμε τη φωτιά στο max και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού.

Στην συνέχεια μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε άλλο μάτι της κουζίνας, το οποίο το έχουμε ήδη ξεκινήσει στην πρώτη σκάλα min. Εκεί το αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα για 20 λεπτά ακριβώς. Κατά την διάρκεια του εικοσαλέπτου εάν παρατηρήσουμε στα τοιχώματα ζάχαρη ,η οποία δεν έχει λιώσει, την σκουπίζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα.  Εάν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής το μυστικό είναι να διατηρήσουμε  το μείγμα για 20 λεπτά έως τους  114 οc.

Το τελικό μείγμα θα είναι ένα διαυγές σιρόπι το οποίο το βάζουμε σε ένα βάζο, το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο και το διατηρούμε μέχρι και 6 μήνες.

Χρησιμοποιούμε την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη αντικαθιστώντας το ¼ της ποσότητας από την κρυσταλλική ζάχαρη που υπάρχει στις συνταγές μας.

Παράδειγμα:

Εάν η αρχική συνταγή για την παρασκευή τσουρεκιών ήταν 200γρ κρυσταλλική ζάχαρη, στην νέα συνταγή με ιμβερτοποιημένη θα βάλουμε

200γρ Χ ¼ = 50γρ ιμβερτοποιημένη ζάχαρη και 150γρ κρυσταλλική. Έτσι θα έχουμε ένα μέρος ιμβερτοποιημένη και τρία μέρη κρυσταλλική.

Τα αποτελέσματα που θα έχετε στα γλυκά σας πραγματικά θα σας εκπλήξουν.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas