Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ!!!



Σοκαριστικές καταγγελίες για ένα από τα πιο αγνά προϊόντα στη χώρα. Δείτε τι έχει συμβεί και προσέξτε!

 
Στο βωμό του κέρδους επιτήδειοι επιχειρηματίες δεν διστάζουν να πουλούν ακόμη και νοθευμένο μέλι εισαγωγής ως… ελληνικό!
Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr οι απατεώνες του κλάδου χρησιμοποιούν στη νοθεία τους διάφορα σιρόπια, γλυκαντικές ουσίες, ζάχαρη , κάποιες φορές μέλι εισαγωγής με αποτέλεσμα να χάνονται και οι όποιες ευεργετικές ιδιότητες έχει αυτή η τόσο θρεπτική ουσία που μας δίνει η φύση.

Έκρηξη νοθείας και στο μέλι παρατηρείται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία επιχειρήσεις ανακατεύουν το μέλι με γλυκαντικές ουσίες, σιρόπια, ζάχαρη και κάποιες φορές το αναμειγνύουν με μέλι εισαγωγής.

«Οι ελληνοποιήσεις και οι νοθείες είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο. Ο καταναλωτής θα πρέπει να βρει έναν πιστοποιημένο συνεταιρισμό να προμηθεύεται μέλι ή να βρει έμπιστους μελισσοκόμους» λέει ο Βασίλης Καραχάλιος, βραβευμένος παραγωγός-μελισσοκόμος σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας στο Λονδίνο.

Το αναμειγνύουν με σιρόπια και ζάχαρη

 Στις ετικέτες θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης. «Άμα δεν το αναλύσεις το μέλι, δεν μπορείς να το καταλάβεις» αναφέρει ο κ. Καραχάλιο.
Όπως τονίζει μέλι που κρυσταλλώνει δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει, ποιοτικά δεν διαφέρει, αλλάζει η γεύση και η υφή του.
Το μέλι αν έχει συλλεχθεί σωστά δεν χαλάει ποτέ, η ημερομηνία λήξης είναι ενδεικτική αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η τιμή του ξεκινάει από 12 ευρώ το κιλό και μπορεί να φτάσει στα 20-25 ευρώ, ανάλογα με την ποικιλία.


Το μέλι είναι πλήρης τροφή, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθεί κανείς ζωντανός και υγιής: βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και νερό.
Εάν διατηρηθεί σε καλά κλεισμένο αεροστεγές δοχείο, το μέλι δεν χαλάει ποτέ.

Δείτε πώς ωφελείτε τον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά μία κουταλιά


– Πιο καθαρή επιδερμίδα
– Απώλεια βάρους
– Μείωση της χοληστερόλης
– Δυνατή καρδιά
– Καλύτερη μνήμη
– Καλύτερος ύπνος
– Υγιέστερο στομάχι
– Βελτίωση της διάθεσης

Μέλι και σκόρδο: Μία βόμβα υγείας!


Όταν το μέλι συνδυαστεί με το σκόρδο, το λαχανικό με τις πανίσχυρες αντισηπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, δεκαπλασιάζεται η ισχύς του. Ο συνδυασμός μελιού-σκόρδου, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και συμβάλλει στην καλή υγεία.

Πώς θα το φτιάξετε

Θα χρειαστείτε 3-4 κεφάλια σκόρδου, 1 φλιτζάνι ακατέργαστο μέλι και ένα μικρό βάζο με καπάκι.
Καθαρίστε τις φλούδες από τις σκελίδες των τεσσάρων σκόρδων. Βάλτε τις στο βάζο και ρίξτε πάνω το μέλι. Κλείστε καλά το βάζο με το καπάκι και αφήστε μερικές μέρες το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Τρώτε καθημερινά μία κουταλιά με άδειο στομάχι και σύντομα θα διαπιστώσετε τα οφέλη του. Πηγή: Bright Side
Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, να μπει μέσα σε γιαούρτι, γάλα, τσάι αλλά και πάνω σε ψωμί με βούτυρο.
Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε ως φάρμακο
ενώ είναι γνωστό ότι μειώνει τη δυσκοιλιότητα. Παράλληλα, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ είναι αρωγός στα στομαχικά προβλήματα. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες φέρεται να μειώνουν το κίνδυνο της καρδιοπάθειας, της αναιμίας, της αδενοπάθειας καθώς και της κατάπτωσης και της αδυναμίας του οργανισμού.
Το μέλι χρησιμοποιείται στην επίδεση πληγών εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων. Τέλος, χρησιμοποιείται για τον πονόλαιμο αλλά και την κοσμετολογία ως συστατικό σε κρέμες, σαπούνια και σαμπουάν.
Το μέλι είναι φυσικό βιολογικό προϊόν που όπως αναφέραμε προσφέρει σωματική και πνευματική υγεία ενώ συμβάλει και στη μακροζωία των ανθρώπων.
Περιέχει επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και πολυφαινόλες, ενώ κατατάσσεται στα τρόφιμα χαμηλού GI. Επίσης, προάγει τον κορεσμό και τα επίπεδα ορμονών του εντέρου.

Ιατρική χρήση

Μια μελέτη του 2012 υπογραμμίζει ότι στην αγιουρβεδική ιατρική (εναλλακτική ιατρική πρακτική που ισχυρίζεται ότι είναι η παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας) το μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος ασθενειών και τραυματισμών, είτε αναμεμιγμένο, είτε σε απευθείας χρήση.

  • Κόβει «μαχαίρι» τον λόξυγγα
  • Τονώνει τον οργανισμό
  • Μειώνει την κακοσμία στόματος
  • Καταπολεμά τις επιπτώσεις του hangover
  • Μειώνει τον πόνο της οδοντοφυΐας σε μωρά ηλικίας άνω του 1 έτους
  • Καταπολεμά το έκζεμα και τη δερματίτιδα
  • Επουλώνει τα εγκαύματα, τα κοψίματα και τις πληγές
  • Μειώνει τον βήχα και το άσθμα
  • Συμβάλει σε έναν ήρεμο ύπνο
  • Τονώνει την όραση
  • Επουλώνει τα έλκη στομάχου
  • Καταπολεμά τη διάρροια και τη δυσεντερία
  • Ανακουφίζει το στομάχι μετά το εμετό
  • Συμβάλει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης
  • Δημιουργεί αίσθημα κορεσμού γι’ αυτό και συνιστάται σε δίαιτες
  • Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού

Το μέλι εμπεριέχει φρουκτόζη και γλυκόζη. Τη χαμηλότερη συγκέντρωση σε σάκχαρα τη συναντάμε στο μέλι κουμαριάς, ενώ στον αντίποδα την υψηλότερη στο μέλι που παράγεται από ψευδοακακία. Το μέλι από μελίτωμα πεύκου και ελάτου έχει χαμηλή ποσότητα σακχάρων.
Το μέλι καστανιάς είναι πιο πλούσιο σε αμινοξέα. Σε πολλές ποικιλίες κατά τη χημική του ανάλυση βρίσκουμε μέταλλα όπως θείο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, νάτριο, χαλκό, μαγγάνιο και πυρίτιο. Επίσης, το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και η αντιβακτηριδιακή δράση του οφείλεται στο υπεροξείδιο του υδρογόνου που δημιουργείται από τη διάσπαση γλυκόζης.
Το μέλι με την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση παράγεται από τα μελιτώματα βελανιδιάς και στη συνέχεια ακολουθούν τα μέλια καστανιάς, ελάτου, ερείκης και πεύκου.
Τα 100 γρ. ενός μελιού κατά μέσο όρο περιλαμβάνουν:

  • Ενέργεια: 288 kcal
  • Υδατάνθρακες: 76,4
  • Φρουκτόζη: 41,8
  • Γλυκόζη: 34,6
  • Πρωτεΐνες: 0,4
  • Νερό:17,5

Η φαρμακευτική και θεραπευτική του δράση

Συνοψίζοντας να πούμε ότι ένα άτομο μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση μελιού ως υποκατάστατο ζάχαρης καταναλώνοντας το με μέτρο. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι υγιεινές συνολικές διατροφικές συνήθειες είναι το «κλειδί» για την πρόληψη ασθενειών κατά συνέπεια ο οργανισμός πρέπει να τρέφεται με όλες τις ομάδες τροφών.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το μέλι που αγόρασα δεν είναι νοθευμένο; 

Το μέλι που έχει κρυσταλλώσει είναι για πέταμα; 

Αν και εσύ έχεις τέτοιες απορίες, δες πώς θα κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή μελιού.

* Συστήνεται να αποφεύγεται η αγορά μελιού χωρίς επισήμανση και η αγορά από πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι συστήνονται ως μελισσοκόμοι αλλά δεν διαθέτουν άδεια πλανόδιου εμπορίου ούτε μελισσοκομικό βιβλιάριο.
* Το μέλι πρέπει να διατίθεται συσκευασμένο σε βάζα και όχι χύμα.
* Το συσκευασμένο μέλι πρέπει να φέρει ετικέτα με τη γεωγραφική προέλευση, τη βοτανική προέλευση, το βάρος, την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, τον αριθμό παρτίδας, τα στοιχεία του παραγωγού ή του τυποποιητή ή του διακινητή, καθώς και τον κωδικό αριθμό καταχώρησης του συσκευαστηρίου εφόσον δεν διατίθεται από τον ίδιο τον παραγωγό.
* Όσον αφορά στην κρυστάλλωση, είναι μία φυσική διαδικασία που παρατηρείται κυρίως σε ανθόμελα. Το μέλι δεν χάνει τις ευεργετικές ιδιότητές του εφόσον κρυσταλλώσει. Συντηρείται καλά κλειστό, σε μέρος σκιερό, δροσερό, χωρίς έντονες οσμές και υγρασία.
* Δεν συνιστάται η κατανάλωση μελιού σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους και σε άτομα που εμφανίζουν τροφική αλλεργία στο μέλι.
* Οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε μέλι μόνο μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas