Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η ΝΕΑ ΚΑΠ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2023



✱ Εξαετείς οι δεσμεύσεις για τη Βιολογική Μελισσοκομία, από 1.650 ευρώ/έτος η ενίσχυση
✱ Επιχορηγούνται εξοπλισμός για την αποφυγή κλοπών και φύτευση μελισσοκομικών φυτών
✱ Έρευνα, μάρκετινγκ, και ΠΟΠ στις προτεραιότητες

Σειρά παρεμβάσεων για τη μελισσοκομία περιλαμβάνει το Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας για τη νέα προγραμματική περίοδο, τόσο μέσω του Τομεακού Προγράμματος Μελισσοκομίας, όσο και μέσω του Δεύτερου Πυλώνα. Δράσεις όπως η παροχή συμβουλών, η οικονομική στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας, η προώθηση της βιολογικής μελισσοκομίας, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής σε επενδυτικά προγράμματα σκιαγραφούν σε γενικές γραμμές τη στοχοθεσία της Ελλάδας στον τομέα της μελισσοκομίας.
Εκτός από τις 7 παρεμβάσεις που θα ενεργοποιηθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας, με συνολικό προϋπολογισμό 30,59 εκατ. ευρώ, η μελισσοκομία μπορεί να ενισχυθεί και μέσω του Δεύτερου Πυλώνα και συγκεκριμένα μέσω των παρεμβάσεων Π3-73-2.1 «Σχέδια Βελτίωσης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων που συμβάλουν στην Ανταγωνιστικότητα» και Π3-73-2.3 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων».
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Στρατηγικού Σχεδίου, «η μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων που αποτελεί στόχο πληθώρας παρεμβάσεων και η φύτευση φυτών για την προέλκυση των επικονιαστών (οικολογικά σχήματα) λειτουργούν επ’ ωφελεία της μελισσοκομίας, όπως επίσης και η παρέμβαση Π3-70-1.6 «Ενισχύσεις για την ανάληψη πρόσθετων γεωργο-περιβαλλοντικών υποχρεώσεων από τους μελισσοκόμους για την προστασία των μελισσοσμηνών και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας».
 
➧ Τομεακό Πρόγραμμα Μελιού
Συμβουλές, εκπαίδευση & τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων, με προϋπολογισμό ύψους 8.362.000 ευρώ
Η παρέμβαση περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas