Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ (ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ)



Η Βέφα Αλεξιάδου στο βιβλίο με τις συνταγές της, έχει την απόλυτη για ελληνικούς σπιτικούς αφράτους λουκουμάδες. Εσείς που λατρεύετε το μέλι, θα την αγαπήσετε.

 

Υλικά

  •     2 φακελάκια ξερή μαγιά
  •     1 ποτήρι χλιαρό νερό
  •     1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  •     1 κσ ζάχαρη
  •     1 κγ αλάτι
  •     4 κσ λάδι
  •     3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση


    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά την διαλύουμε με το νερό κ ύστερα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι κ το λάδι ανακατεύουμε τα υλικά κ σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε για 5 λεπτά βγάζουμε τον κάδο τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
    Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια κατσαρόλα τόσο όσο να μπορεί να σκεπαστεί ο λουκουμάς. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη μας φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού κ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas