Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ;;;


Ο επίσημος μελισσοκόμος του παλατιού, Τζον Τσαπλ, ενημέρωσε τις μέλισσες της βασίλισσας Ελισάβετ, ότι η μονάρχης «έφυγε» από τη ζωή, σε μια παράδοση που χρονολογείται εδώ και αιώνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο μελισσοκόμος βρέθηκε στις κυψέλες που φυλάσσονται στους χώρους του Μπάκιγχαμ και του Clarence House και ενημέρωσε τις μέλισσες για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αλλά δεν τους ανακοίνωσε μόνο αυτό. Οι μέλισσες έμαθαν ότι νέος τους «ιδιοκτήτης» είναι πλέον ο βασιλιάς Κάρολος.

Το παράξενο τελετουργικό στηρίζεται σε μια παλιά δεισιδαιμονία ότι το να μην πεις στις μέλισσες για αλλαγή ιδιοκτήτη θα οδηγούσε στη μη παραγωγή μελιού, να φύγουν από την κυψέλη ή ακόμα και να πεθάνουν.

Ο Τσαπλ, σε δηλώσεις του στην Mail Online, εξήγησε τον λόγο που γίνεται αυτό το τελετουργικό.

«Είμαι στις κυψέλες τώρα και είναι παραδοσιακό όταν κάποιος πεθαίνει να πηγαίνεις στις κυψέλες και να κάνεις μια μικρή προσευχή και να βάζεις μια μαύρη κορδέλα», λέει.

«Χτυπάς κάθε κυψέλη και λες: “Η αρχόντισσα πέθανε, αλλά μην φύγεις. Ο κύριός σου θα είναι καλός δάσκαλος για σένα”».

Ο Τσαπλ έκανε το τελετουργικό στο Clarence House και μετά βρέθηκε στο Μπάκιγχαμ.

«Είμαι συνταξιούχος. Είμαι 79 ετών. Η μελισσοκομία είναι το χόμπι μου και τώρα φροντίζω κυψέλες σημαντικών ανθρώπων. Το νούμερο ένα είναι η βασίλισσα, ή μάλλον ήταν, η βασίλισσα. Ήμουν ο μελισσοκόμος της βασίλισσας και ελπίζω τώρα να αναλάβω τη δουλειά του μελισσοκόμου του βασιλιά», είπε.

  

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas