Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΙΡΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ..... ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!! ΤΟ GFS ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ 9-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


 Κι όμως... Ο καιρός φέτος έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Κι αφού μέσα στον Αύγουστο μας χάρισε μια άκρως φθινοπωρινή εβδομάδα με όγκους βροχής που θα ζήλευε και ο χειμώνας, φαίνεται σύμφωνα με το GFS ότι ο Σεπτέμβριος ετοιμάζεται να μας χαρίσει ένα τριήμερο - τετραήμερο καύσωνα. 

Αυτό έχει αρχίσει να καταγράφει στη μακροπρόθεσμη τάση των προγνώσεών του το αμερικανικό μοντέλο, με τη ζέστη να επιστρέφει δριμύτερη στη χώρα μας από τις 7 Σεπτεμβρίου και μάλιστα το τριήμερο 9-10-11 εμφανίζει θερμοκρασίες στη Θεσσαλία, ακόμα και 42-43 βαθμών Κελσίου. 

Πρόκειται, βέβαια, για μακροπρόθεσμη τάση αλλά επιμένει εδώ και μέρες να την εμφανίζει και να την ενισχύει το GFS, οπότε αρχίζει και αποκτά ένα σχετικό ενδιαφέρον η συγκεκριμένη πρόγνωση. Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικά στον πρώτο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών, όπου ξεκάθαρα η χώρα μας παραμένει στο κόκκινο και μπαίνει στο βαθύ κόκκινο από τις 8 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο χάρτη την πανευρωπαϊκή κυκλοφορία των βαρομετρικών χαμηλών, τα οποία δεν θα καταφέρουν να προκαλέσουν κάποια σοβαρή (νέα) κακοκαιρία στη χώρα μας. Και τέλος, δώστε προσοχή στον τελευταίο προγνωστικό χάρτη με τις θερμοκρασίες εδάφους και παρατηρήστε στο διάστημα 9-11 Σεπτεμβρίου τα 42άρια και τα 43άρια στη Θεσσαλία.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas