Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ!!!

Ποιος δεν έχει λαχταρήσει να φάει λουκουμάδες με το μέλι! Απολαυστικός πειρασμός, που όμως παρασκευάζεται γρήγορα και οικονομικά. Εξαιρετικά δημοφιλείς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να ξέρεις ότι παχαίνουν, αφού έχουν ως βάση τους υδατάνθρακες. Μια μέτρια μερίδα προσφέρει 300 με 400 θερμίδες.Το μέλι προέρχεται από το νέκταρ των φυτών και μας το προσφέρουν οι μέλισσες. Συνδέεται με την ευεξία και την μακροβιότητα. Δεν είναι αλήθεια οτι δεν παχαίνει. Καταναλώστε το σε λογικές ποσότητες.

Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1-2 βανίλιες
  • Νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη
Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι
Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια

Για να είστε σίγουροι ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία, κάνετε το εξής τεστ: 

Αν με την πρώτη κουταλιά, ο χυλός δεν ανεβεί αμέσως στην επιφάνεια τότε πρέπει να το αφήσετε λίγο ακόμα. Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.
Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.
Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas