Τα βάζα που
βάζουμε τις μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού θα πρέπει να είναι αποστειρωμένα
για να συντηρηθούν σωστά. Αυτό γίνεται ως εξής:
Αποσύρουμε
από τη φωτιά τη μαρμελάδα και τη μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Για να
είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά η τα
βράζουμε σε νερό.
Τα
στεγνώνουμε καλά και γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
Η μαρμελάδα
η το γλυκό μας πρέπει να είναι ζεστά!
Σφραγίζουμε
καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω).
Τ' αφήνουμε
έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Μετά τα
αποθηκεύουμε.
Γράφει η Ευγενία Καλλέργη
Δημοσίευση σχολίου