Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΖΑΧΑΡΩΣΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ !!!


Καταρχήν να τονίσουμε ότι το μέλι που καταλήγει να είναι ζαχαρωμένο δεν σημαίνει ότι είναι και αλλοιωμένο.
Αντίθετα, η διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα.

Για να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται,(Μέθοδος Μπεν μαρι) αρκεί να βάλετε το γυάλινο δοχείο σε ένα κατσαρολάκι με νερό, (να πατάει το βάζο σε ένα μαρμαράκι δεν θέλουμε να καεί το μέλι μας) στους 45-55 βαθμούς. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν αποκρυσταλλωθεί κλεινουμε με το καπάκι του και κάτω από την βρυση το παγώνουμε.
 
Προσοχή, όμως! 
 
Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε το γυάλινο βάζο όπως είναι στην κατάψυξη  ρευστό όπως είναι την στιγμή που θα το αγοράσετε,τότε το βγάζετε οποιαδήποτε εποχή του έτους χωρίς κρυστάλλους (γιατί είναι ρευστό ήδη) και χωρίς φυσικά να χάσει τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του.(Δεν σπάει μην φοβάστε).

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΧΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΙΙ. Designed by John Tsipas